Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag vill ha svar

Varför är det så få reaktioner i tidningen i dag på nerläggning av Bollnäs och delar av Hudiksvalls sjukhus i Hälsingland? Vi måste ställa politikerna mot väggen.

Annons

Varför är det så få reaktioner i tidningen i dag på nerläggning av Bollnäs och delar av Hudiksvalls sjukhus i Hälsingland? Vi måste ställa politikerna mot väggen och kräva svar på exempelvis följande:

• Betalar vi inte lika mycket skatt som övriga Sverige?

• Vad krävs för att sjukhusen ska bestå?

• Vad krävs för att man ska kunna känna sig trygg i sitt hem i Hälsingland?

• Vilka poster inom administrationen skulle kunna tas bort i jämförelse med kostnaderna att ha kvar vården som den är idag? Det finns alldeles för många politiker och chefstjänster som kostar ofantligt mycket pengar i lön, pensionsavtal och avgångsvederlag.

• Kommer ambulanssjukvården att få ett tillskott i stället, fler ambulanser? I dag räcker inte ambulanserna till och akutbilarna ska också bort enligt uppgift från Kuriren (5/5).

Vi måste alla reagera och ta reda på varför detta händer i Hälsingland! Kom ihåg att politikerna i kommun och landsting har vi själva röstat fram. Varför? Röstade vi verkligen på nerläggning av sjukhusen, i stället är vi mycket dåligt pålästa när vi röstar.

Jag önskar svar på dessa mycket viktiga frågor från de personer som beslutar. Skyll inte ifrån er på riksdagspolitikerna för de har ingen del i era beslut för landstinget Hälsingland!

Jag väntar på era svar.

En som behöver vård

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel