Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag vill att folk ska vara mindre blyga"

/
  • Namn: Sarita AxelgrimGrupp: Nya vänner i Söderhamn Antal medlemmar: 86Startade gruppen: Sommaren 2010

Annons

Varför startade du din Facebookgrupp?

– Jag är inte ursprungligen från Söderhamn utan jag har bott här i 12 och ett halvt år nu. Och eftersom jag är singel så jag har ingen naturlig partner att göra spontana saker med. Så jag tänkte att det kunde vara bra att ha ett ställe där man kan lägga ut förslag om biobesök, picknickar och andra event och se om människor nappar på det. Där allting är helt opretentiöst och förutsättningslöst.

Gick det snabbt att få medlemmar?

– Det började rasa in ganska snabbt, men medlemsantalet har legat ganska konstant runt 80 personer. Jag tycker att det är bra för att vara lilla Söderhamn. Men det har gått lite trögt med att hitta på spontana saker. Här i Söderhamn är den sociala kontrollen lite högre då alla känner alla. De är lite blyga. Det blir lite tillkonstlat fast det inte behöver vara det.

Vad har ni som är medlemmar i gruppen gjort?

– Vi har fikat på Waynes. Då var vi några stycken som inte kände varandra alls och det var jättetrevligt! Sedan har vi träffats på större evenemang.

Vad känner du att du vill åstadkomma med din grupp?

– Jag vill att folk ska vara mindre blyga. Att de ska våga se fördelarna med att vara opretentiöst och spontan. Man behöver inte ha både hängslen och livrem, man kan mötas och umgås helt förutsättningslöst.

Mer läsning

Annons