Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag vet för lite för att uttala mig"

Kaoset i bandy-Ryssland fortsätter.
Nu begränsas antalet utländska spelare – och för Neftyanik-proffset Anders Spinnars är framtiden högst oklar.
– Ärligt talat så vet jag inte, säger 30-åringen från Bollnäs.

De ekonomiska problemen i Ryssland fortsätter att skörda bandyproffs. Bland annat har Dynamo Kazan avvecklat sin elitsatsning för att satsa hemvävt.

Även en gigant som Dynamo Moskva känner av det ekonomiska läget – något som fick storklubben att i förra veckan släppa nykontrakterade Per Hellmyrs och Daniel Berlin till Bollnäs.

Nu införs nya regler i Ryssland inför kommande säsong. Enligt sportsajten Sport.ru kommer antalet utländska spelare att begränsas till tre per klubb.

I Neftyanik finns i dagsläget fyra svenskar med en femte på ingång. En av dem är försvararen Anders Spinnars. Och enligt ryska uppgifter är det just på försvarssidan som det kan komma att ske förändringar.

– Jag har också sett det där och att det är grejer på gång. Men ärligt talat, som det är i dag, så vet jag inte. Jag hoppas att det utkristalliserar sig den här veckan, säger Anders Spinnars.

– Jag vet att det kommer att hända saker, men med vem och hur är väl inte riktigt klart som jag fattat det, fortsätter han.

Det låter minst sagt lite oklart?

– Det har blivit så i och med allt som har med Ryssland och bandyn att göra. Det är ekonomiskt ostabilt på många ställen. I vår klubb vet jag inte om det är ekonomin, men jag tror att det kommer hända grejer innan det är färdigt.

Om det skulle spricka med Neftyanik är en av Sveriges bästa försvarsspelare plötsligt klubblös. Anders Spinnars medger att "det finns intresse" för hans signatur. Om moderklubben Bollnäs är en av intressenterna låter han vara osagt.

– Som det är just nu vill jag inte säga det. Men utan att säga för mycket är ju frågan om det finns plats och utrymme att spela i Bollnäs. De flesta klubbarna har fyllt sina trupper, så i dagsläget är det svårt att spekulera i det, säger han.

– Om det kommer hända något är det nu i veckan eller i början av nästa vecka. Så mycket kan jag avslöja, fortsätter Anders Spinnars.

Tidigt på måndagsförmiddagen presenterade Neftyanik två nya försvarare i Anatolij Golubkov och Sergej Filatov. Något som väckte en reaktion hos Anders Spinnars.

– Jag vet för lite för att uttala mig om hur de tänker. De var väldigt måna om att förlänga kontraktet efter säsongen, det är den enda kontakten jag haft med dem, säger han.

– Jag går inte runt och är orolig, men det är klart man bryr sig när de värvar två försvarare till när vi redan är fyra–fem stycken. Klart man funderar till.

Övriga svenskar i Neftyanik är Joel Othén, Christian Mickelsson och Stefan Edberg. I våras blev även Sandvikens Johan Östblom klar för klubben.