Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag var nära att åka mot fel bänk"

När Sirius besegrade Ljusdal med 6–4 på Idrottsparken var det en speciell återkomst för en tidigare gulgrön trotjänare – som libero i bortalaget.
– Jag har spelat där i fyra matcher nu och det passar mig, säger han.

Efter åtta säsonger i Ljusdal gick flyttlasset till Uppsala och Sirius för 26-årige Niklas Eriksson. Och tisdagens möte med moderklubben på Idrottsparken var på många sätt speciellt för honom.

– Det kändes inte så mycket när vi möttes nere i Uppsala, men i kväll var det en hel del känslor. Annorlunda att spela i bortalaget, säger Eriksson.

Även om han kommit in bra i sin nya klubb och trivs både i sin nya stad och lag, så tar det tid att vänja sig efter så många år i LBK – i alla fall när man besöker Idrottsparken igen.

– Ja, jag var nära att åka mot fel bänk, säger han med ett skratt.

Sirius var starkast i mötet och vann rättvist, tycker Eriksson.

– Jo, det tycker jag. Framför allt skönt att gå in mentalt stärkta inför kvalet.

Hur ser du på era chanser i det kommande kvalet?

– Vi har en uppåtgående trend efter en annars tung säsong. Så det känns betydligt bättre nu än för någon månad sedan, säger Eriksson, som spelade libero. En position han aldrig provade under sina år i Ljusdal.

– Jag har kört som libero i fyra matcher nu och det börjar sätta sig. Jag har skridskoåkning baklänges så det passar mig egentligen ganska bra, säger Niklas Eriksson.