Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag tror inte det är aktuellt"

Söderhamnsbördige Aron Modig (KD) nämns som en tänkbar efterträdare till Göran Hägglund. Men själv svarar han ödmjukt på frågan om att bli ny partiledare för Kristdemokraterna.
– Jag tror inte att det är aktuellt, vi måste ha en öppen process där distrikten får säga sitt om tänkbara kandidater, säger Aron Modig.

29-årige Aron Modig företräder i dag Göteborgs valkrets i riksdagen och har tidigare varit förbundsordförande för Kristdemokraternas ungdomsförbund. Nu nämns hans namn i spekulationerna om vem som blir ny ledare för partiet.

– Det är för tidigt att börja diskutera namn och kandidater, jag fick precis som alla andra nyss veta det här. Det viktiga är att den som nu tar över förstår att våra väljare ligger till höger, bland Moderaternas gamla väljare. Jag tror därför att det är viktigt att vi fortsätter att prata om integrationspolitiken så som Göran Hägglund nu har gjort, säger Aron Modig.

Han är likt många andra förvånade över Göran Häggluns avgång.

– Att Göran Hägglund avgår kom som en blixt från klar himmel. Men samtidigt har han varit partiledare i elva år och minister i åtta, säger Aron Modig.

Bland Göran Hägglunds framgångar nämner han att han lyckats driva igenom Kristdemokraternas politik i Alliansregeringen. Vårdnadsbidraget, avregleringen av apoteksmarknaden och mer marknadslösningar i bostadspolitiken, är exempel på det.

– Dessutom har vi varit med och drivit igenom fem jobbskatteavdrag som gjort att människor fått mer pengar i plånboken, säger Aron Modig.