Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag tänker på grannen, mjölkbonden

Var och handlade på i helgen och upptäckte till min förvåning att den lokalproducerade Milkomjölken var utbytt mot Arlas mjölk. Mjölk som mjölk tänkte jag, men sedan började jag fundera.

"Mjölk är livet" stod det en gång i tiden på paketen från S.H.M numera Milko, men det var ett tag sedan.

Var och handlade på i helgen och upptäckte till min förvåning att den lokalproducerade Milkomjölken var utbytt mot Arlas mjölk. Mjölk som mjölk tänkte jag, men sedan började jag fundera. Har hört att en annan butikskedja också ska sälja Arlas mjölk. Om alla ska köpa Arlas mjölk, då försvinner väl Milkos mejerier från fler ställen än Bollnäs med arbetslöshet med mera som följd.

Grannen hemma har ett litet jordbruk med mjölk kor. Han får samma summa per månad för mjölken som jag har i månadslön. Hur överlever han, snart får han väl ännu mindre. För bygdens och grannens skull så gick jag på en annan affär som fortfarande har Milkomjölk och handlade.

"Mjölk var livet"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel