Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag har musik inom mig"

/
  • Ärlig. För den 20-årige soulsångaren Albin Gromer är ärlighet en viktig ingrediens i musiken. Därför sjunger han på svenska, med skånsk dialekt. Nya singeln

Tittar du på tv? Lyssnar på radio eller kanske på Timbuktu? Då har du kanske redan hört honom. Singelaktuella Albin Gromer är Sveriges nya soulhopp.

Annons

När Timbuktu spelade sin "Ord och flera visor" på Peace and Love-festivalen i helgen sjöng Albin Gromer refrängen. Med draghjälp från bland andra Timbuktu och Salem Al Fakir ser den 20-årige soulsångarens framtid ljus ut.
Albin Gromer kommer från Malmö och känns igen från sitt uppträdande på P3 Guldgalan och från Ikeas sängreklam, där han tolkar "Trollmors vaggsång". För drygt fem år sedan började han göra hiphop-beats, producera låtar och spela piano.
- Jag har musik inom mig, så det är väldigt förlösande när en låt är klar. Målet har varit att bli bättre på att göra låtar, helt enkelt, säger Albin Gromer.
Ärligt på svenska
Men målet har flyttats fram lite. Skivbolaget Universal nappade och nu är musik Albin Gromers yrke. Förut gjorde han telefonundersökningar - något som inte passade den ständiga strävan efter ärlighet som får honom att sjunga på svenska.
- Det känns väldigt naturligt att sjunga på svenska. Det är ärligt och rakt från hjärtat. Jag skulle gärna försöka skriva på engelska någon gång i framtiden, för att nå en större publik, men det känns väldigt långt fram, säger Albin Gromer.
"Hoppas den berör"
I höstas låg ett egenproducerat debutalbum klart men nu gör han om det. Albin Gromer vill att det ska kännas hundra procent rätt innan det släpps senare i år. Låtarna handlar mest om kärlek och relationer. Det gör även singeln "Tillsammans", som släpps om ungefär en vecka.
- Låten handlar om att man har bestämt sig för att det är vi två och vi ska göra det här tillsammans. Jag hoppas att den berör folk. Det är lite större än tidigare låtar, mer power, mer boom!
Albin Gromers elektropoppiga soulmusik hörs även live i Stockholm på onsdag och i Göteborg på torsdag. Det blir konsert med liveband, men ingen utspökad show.
- Jag tycker väldigt mycket om att vara mig själv. Jag tycker inte om att showa loss, men jag utgår från att det finns en publik som tycker om att man är närvarande med dem. Det kommer att bli fett!
Rebecka Ljung/TT Spektra
rebecka.ljung@ttspektra.se

Mer läsning

Annons