Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag förstod inte att det var så jättepopulärt"

Färilarevyn fylldes till bredden av hågade musikvänner när det bjöds in till ett första musikcafé där under söndagskvällen.

Annons

Ett musikcafé, kan det vara något?

Den frågan ställde sig Färilarevyns general Peter Lindgren när revykollegan och vännen Börje Bäcklin föreslog en sådan satsning i Färilarevyns lokaler. De satte in en liten annons i tidningen och beställde ett 50-tal smörgåsar.

– Vi trodde det skulle komma kanske 20-25 personer, säger Peter Lindgren.

Som tur var tänkte de om och dubblade den beställningen, för under söndagskvällen strömmade massor med musikglada människor in från hela kommunen. Drygt 100 personer satte sig vid borden och ett tjugotal tog plats på scenen.

– Jag förstod inte att det var så jättepopulärt. Det var en glad överraskning. Första personen dök upp redan klockan fem för att vara säker på att få plats. Vi fick möblera om, säger Peter Lindgren.

Den stora musikensemblen består av musikanter från hela Hälsingland. Eva Pettersson är kvällens konferencier och presenterar sångerna. Ibland är det solister som tar ton, ibland bjuds publiken in att sjunga med.

– Jag tror vi tar en allsång. Ska vi ta Daisy på sidan 76, säger Eva, och åhörarna bläddrar fram sidan för att glatt sjunga med.

Anita Westh från Färila har aldrig varit på ett musikcafé förut, men är positivt överraskad över tillställningen.

– Det här är jättebra. Jag hoppas de fortsätter med det, säger hon.

Även Nils Eriksson från Färila trivs.

– Det är kanonbra, mycket folk och spelmän. Mycket trevligt, säger han.