Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag blir så ledsen

Glada Hudik riskerar att bli ”Missunnsamma Hudik”. Att illustrera restaurangnotan från New York med en champagnekork är ett bra exempel på det dolda insinuerande budskap artikelserien om Glada Hudik-teatern som HT försöker förmedla (HT 5/9).

På restaurangnotan finns förutom mat för fyra personer; två öl, ett glas vin och en mineralvatten. Ingen champagne ingick! Pris per kuvert 370 kronor med dagens dollarkurs. Då fick man skaldjur på rostat bröd, torsk, kyckling och sallad samt färska bär och kaffe. Dryckerna kostade; öl 45, mineralvatten 58 och ett glas vin 64 kronor. Totalt 212 kronor för hela sällskapets drycker. Detta är knappast en av de dyrare ”stjärn-/lyx-” restaurangerna i stan. Men det går säkert att hitta billigare. Jag skulle själv välja bort sådana alternativ en kväll i New York. Inte minst ur säkerhetssynpunkt.

Principer och policy är viktigt för en offentlig verksamhet. Men om någon vill ifrågasätta kommunens ”vårdslösa” hantering av sin alkoholpolicy så finns det andra kanaler än att använda den offentliga stupstocken media utgör. Nu riskerar många människors glädje och tro på både sig själva och sin omgivning gå förlorad. Oansvarigt tycker jag. Men chefredaktören ursäktade sig i inledningen av det första ”scoopet”, så då är väl tillvägagångsättet okej kan man tro. Hoppas att dessa undersökande journalister, när de ligger ensamma om natten, känner sig tillfreds med sin insats för rättvisan. Även om det råkar gå ut över dem som vill stärka sin medmänniska och de som vill sprida glädje. Jag blir så ledsen att det går ut över dem som fyller begreppet Glada Hudik med ett innehåll vi andra är stolta över.

Olle Persson

Lindefallet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel