Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag är vaken, men inte synsk

Yoomi Renström (S) undrar (18/10) om jag är vaken eller inte på sammanträden jag deltar i. Jag kan meddela att jag är vaken, men jag är inte synsk.

Annons

Att insändare var inskickad före kommunstyrelsens möte där de uppräknade sparförslagen fanns med, är nog glasklart för de flesta som deltog i mötet. Skribenten borde därför inte anklaga andra för att ta billiga politiska poäng när hon klart och tydligt inte lever som hon lär.

Att Centerns och Kristdemokraternas representanter var emot dessa sparförslag var jag på det klara med före mötet, och under mötets gång kunde jag med glädje konstatera att också den socialistiska majoriteten nu är inne på vår linje.

Vårdnadsbidraget infördes för att ge kommunens föräldrar valfrihet när det gäller barnomsorg. Den möjligheten har gjort att småbarnsföräldrar valt att bo i vår kommun i stället för i andra kommuner, och ett av mitt och centerpartiets målsättning med det politiska arbetet, är att ge bra förutsättningar för människor att kunna bo och verka i vår kommun. Att sedan en plats som kostar 3000 kr/månaden blir billigare för kommunen än en förskoleplats som kostar cirka 110 000 kronor per år borde vara enkelt att bedöma.

Förra hösten protesterade vi i Centerpartiet mot att beslutet om att ta bort vårdnadsbidrag samt att införa den nya politiska organisationen för att detta skulle bli dyrare för kommunen, redan nu kan vi tyvärr konstatera att våra farhågor har besannats. Men när man tydligen har som politisk målsättning hos de fyra partierna att minska valfriheten, så har man kanske sina väljare med sig.

I förra veckan kunde jag dock läsa i tidningen Ljusnan när Yoomi Renströms uttalade sig om att ungdomsgården i Alfta kommer att flytta in i nya lokaler till årsskiftet. Min undran är då när fattades detta beslut och vilken politisk behandling har skett före detta beslut?

Hans Jonsson (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel