Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är inte frälst

Det som möter mig och Lasse–lover–kollegan Linda när vi står och väntar på att konserten ska börja är imponerade. "Vi älskar Lasse" skriker publikhavet, min kollega går omkring och småmyser.
Jag undrar om det syns på mig att jag är med i Facebook–gruppen "Mata Lars Winnerbäck till tigrarna".

Annons

När då Winnerbäck himself kliver ut på scenen på Gasklockorna i Gävle börjar sektmötet. Det som är fantastiskt/obehagligt med just den här sekten är att alla är välkomna. Hela spektrat av svenska folket var välkomna till onsdagskvällens möte.

Han kliver in med sin gitarr på scenen och inleder med fem akustiska låtar. Efter "Kom änglar" kommer även bandet in på scenen. Och det behövs. Lasse Winnerbäck ser så där rädd och söt ut som "den ofrivillige popstjärnan" brukar göra. Man vill nästan klappa honom och säga att allt kommer att bli bra.

Efter ett par låtar börjar han prata. Publiken blir vild. Det är verkligen ett imponerade kärleksförhållande. Han behöver inte ens sjunga själv längre. Till och med personalen från Röda Korset sjunger med. Jag är mållös.

Leendena som sprider sig över allas ansikten skrämmer mig. En man med gitarr kom, sjöng och frälste Gävle. Är inte Winnerbäcks texter ganska sorgliga? Eller är det jag som är det?

Jag funderar på att sluta vara bitter. En tanke jag snabbt slår bort. Lasse radar upp hits som till och med jag känner igen, men för mig är konserten en enda lång repris. Två timmar av samma sak, är det så enkelt? I så fall kan vi kanske vinna Eurovison song contest nästa år.

Ni kanske undrar vad jag gör på en Winnerbäck–konsert? Det undrar faktiskt jag också.

Bäst: Att jag fick lyssna på Robyn i bilen på vägen hem.

Sämst: Om du lämnade mig nu. Den är vidrig och ger mig kväljningar.

Maria Calleberg om Lars Winnerbäck: Jag har aldrig förstått mig på Lars Winnerbäck. Jag förstår inte hur och jag förstår verkligen inte varför han har tagit sig in i svenska folkets hjärtan.

Mer läsning

Annons