Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag är ateist

Från sju års ålder har jag faktiskt varit ateist, men visste inte namnet på detta då när komministern 1940 inte kunde förklara för mig varför "Löt-Anna" dog som var så snäll.

Från sju års ålder har jag faktiskt varit ateist, men visste inte namnet på detta då när komministern 1940 inte kunde förklara för mig varför "Löt-Anna" dog som var så snäll. För mig ljög han om Gud då, har aldrig haft någon tro sedan 69 år.

Men under tiden utvidgades min kunskapsbank = ateist = gudsförnekelse, hedonism = åskådning som betraktar lusten, njutningen som tillvarons största värde. Har forskat, läst utdrag av filosofen Michel Onfray "Journal d'un h'edoiste" faktiskt allt stämmer perfekt för mig ovan – nedan. Kristendomen är inget annat än en hysterisk neuros, som drabbade Paulus på vägen till Damaskus?

Ett forskarlag har hållit på i 10 år, kommit fram till att all religion är en sjukdom. Professorn förklarade att man kan inte tro på något som inte är bevisat, han bevisade sjukdomen med att en palestinsk mor sade, att det luktade heligt blod, när hennes son skulle spränga sig.

Ur boken: Trots att de tre religionerna framträder vid vitt skilda tidpunkter, finner vi att det som skiljer dem åt är gradskillnader, inte sakinnehållet i stort. Det de har gemensamt är, i ett kommande liv, en avsky för det kroppsliga och för sexualiteten, ett motstånd mot intelligens och vetenskap till förmån för lydnad och underkastelse samt en självrättfärdighet som försvarar de övergrepp som skett och sker i religionens namn. Bara njut av livet.

Göran Perzon

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel