Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ja till nytt förbund

Nämnden för lärande och arbete i Bollnäs säger ja till planerna på en gemensam gymnasie- och vuxenutbildning i Hälsingland.

Annons

Förslaget att bilda Hälsinglands utbildningsförbund – en gemensam organisation för gymnasieskolor och vuxenutbildning i Bollnäs, Söderhamn, Hudiksvall och Nordanstig – är på väg mot fullmäktigebeslut i de berörda kommunerna.

Häromdagen behandlades ärendet i nämnden för lärande och arbete i Bollnäs, som bland annat ansvarar för komvux, svenska för invandrare och högskoleenheten – och berörs av det gemensamma kommunalförbundet inom de verksamheterna.

Politikerna i nämnden ställde sig bakom förslaget. Tommy Winqvist (M) ville dessutom ha en konsekvensanalys, som visar vilka ekonomiska besparingar förslaget innebär för kommunen – men fick inget gehör för det.

Den 15 april ska barn- och utbildningsnämnden, som ansvarar för gymnasieskolan, ta ställning till förslaget. Ärendet går sedan vidare till kommunstyrelsen i maj och fullmäktige i juni.

Den nya organisationen för gymnasie- och vuxenutbildningen är tänkt att börja fungera från och med höstterminen 2015.

Ovanåker och Ljusdal – som har egna gymnasieskolor – har valt att inte gå med i utbildningsförbundet.