Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ja till nytt förbund

Nämnden för lärande och arbete i Bollnäs säger ja till planerna på en gemensam gymnasie- och vuxenutbildning i Hälsingland.

Annons

Förslaget att bilda Hälsinglands utbildningsförbund – en gemensam organisation för gymnasieskolor och vuxenutbildning i Bollnäs, Söderhamn, Hudiksvall och Nordanstig – är på väg mot fullmäktigebeslut i de berörda kommunerna.

Häromdagen behandlades ärendet i nämnden för lärande och arbete i Bollnäs, som bland annat ansvarar för komvux, svenska för invandrare och högskoleenheten – och berörs av det gemensamma kommunalförbundet inom de verksamheterna.

Politikerna i nämnden ställde sig bakom förslaget. Tommy Winqvist (M) ville dessutom ha en konsekvensanalys, som visar vilka ekonomiska besparingar förslaget innebär för kommunen – men fick inget gehör för det.

Den 15 april ska barn- och utbildningsnämnden, som ansvarar för gymnasieskolan, ta ställning till förslaget. Ärendet går sedan vidare till kommunstyrelsen i maj och fullmäktige i juni.

Den nya organisationen för gymnasie- och vuxenutbildningen är tänkt att börja fungera från och med höstterminen 2015.

Ovanåker och Ljusdal – som har egna gymnasieskolor – har valt att inte gå med i utbildningsförbundet.