Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ja till motion efter fem år

En fem och ett halvt år gammal motion är på väg att antas av kommunfullmäktige. Trots flera förslag om avslag tidigare ställde kommunstyrelsen sig på torsdagen bakom en MP-motion om matlagning på plats inom skola eller omsorgsverksamhet.

– Jag vet inte varför motionen har blivit liggande. När den nu kom upp fanns det förslag om avslag. Men vi diskuterade och fann att det är en annan inställning i frågan nu och Inköp Gävleborg ser mer välvilligt på lokalproducerat och ekologiskt. Så vi får utreda frågan som det står i motionen, säger kommunalrådet Marit Holmstrand (S).

Den 21 oktober 2003 lämnade miljöpartisterna Roland Johansson, Karin Jansson och Margaretha Backman in en motion där det begärs en utredning om det går att starta försöksverksamhet inom skolan, barn-, äldre- och/eller handikappomsorgen när det gäller matlagning på plats. Det skulle i sådana fall också innebära lokalproducerade och om möjligt ekologiska råvaror.