Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Italienska biffar med tomatsås

Servera gärna med en god sallad eller kokta grönsaker.

Annons

500 g nötfärs
2 pressade vitlöksklyftor
½ dl färsk hackad basilika
1 msk dijonsenap
½ dl riven parmesanost
2 msk tomatpuré
1½ dl vatten
Salt och peppar

Tomatsås
500g krossade tomater av god kvalitet
2 charlottenlökar
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
3 msk tomatpuré
½-1 tsk strösocker
1 dl färsk strimlad basilika

Börja med såsen. Finhacka och fräs lök och vitlök. Häll i tomaterna och purén. Låt koka på svag värme under lock 45 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker. Vänd ner basilikan i den färdiga såsen. Blanda alla ingredienser till biffarna. Forma och stek i på medelvärme, 4-5 minuter per sida. Servera med såsen, ris, pasta eller potatis. Gärna en god sallad eller kokta grönsaker.

Ett tips! Det är väldigt gott att lägga ner biffarna i den färdiga såsen, och låta dem ligga och dra några minuter.