Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Italiensk restaurangersätter Bangården

Senaste tillskottet på Bollnäs restauranghimmel: La Casetta - "Stugan". Om knappt två veckor, den 15 september, räknar Yaser Jono med att slå upp portarna. Han har tecknat ett hyresavtal med fastighetsbolaget Scanset, som i dag äger restaurang Bangårdens konkursbo.

Hantverkarna jobbar för fullt och Yaser Jono tror att de ska hinna bli klara i tid.

La Casetta får plats för 85 gäster.

Yaser Jono är syrier, från Damaskus, och naturligtvis oroar han sig för familjen. Han har sin far och några kusiner kvar i Damaskus.

För 21 år sedan kom han till Sverige. I dag har han fyllt 38 och bor i Bollnäs sedan 2001.

* Varför italienskt?

- Jag älskar italiensk mat, det italienska köket är helt enkelt bäst.

* Fullständiga rättigheter?

- Ja, alla tillstånd är klara.

Yaser Jono har klarat av Alkohollagen i praktiken, en tvådagarsutbildning.

* Prisnivån på La Casetta?

- Jag satsar hårt på kvalitet. De bästa råvarorna måste få kosta. Men jag ska ha så rimliga priser som det någonsin går.

Sommartid blir det även uteservering. Men den får vänta till nästa år. I mitten av september kan det bli lite för kallt, tycker Yono.

Efter tre blir det a la carte och bara italienskt på menyn. Före tre blir det svensk husmanskost o c h thailändsk husmanskost.

Yaser Jono tar plats i köket, tillsammans med två andra kockar. Lägg till servering och pizzabagare så blir det fem anställda utöver chefen själv.

Borden ska ha dukar i de italienska färgerna. Räkna också med att det är italiensk musik som strömmar ur högtalarna när du kliver in på La Casetta - Stugan.

Uppmurad och klar är också den vedeldade stenugnen. Där ska pizzorna gräddas och viss annan mat tillredas.

- Vedugnen blir fin. Den är jag ensam om. Jag ser den som ett trumfkort i konkurrensen, säger Yaser Jono.