Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Israels ambassadör inget för Ljusnan

Söndagen 4 september besökte Israels ambassadör, Benjamin Dagan, Betelförsamlingen i Runemo.

Denna händelse måste ju vara något alldeles utöver det vanliga i denna avkrok av Sverige.

Undertecknad har med nogsamhet försökt hitta en rapportering om detta i tidningen Ljusnan, men ännu icke sett skymten av någon artikel. Genom lite undersökningar fick jag veta att Ljusnan mycket väl kände till detta besök dagarna innan ambassadören skulle komma, detta genom ett insänt material med både text och bild.

Detta material har icke publicerats, ej heller ett senare insänt materiel, som med text och bilder rapporterade om söndagskvällens möte med den israeliske ambassadören Benjamin Dagan. På en förfrågan via mail till tidningen Ljusnan, varför man inte tagit med något av dessa nyss nämnda artiklar, har tidningen Ljusnan ännu icke gett något svar.

Jag har tidigare, nyligen reagerat på Ljusnans njugga rapportering om Kom- o- Se-Festivalen i Edsbyn som skedde i somras, och inte minst det taffliga och undvikande svaret nyhetschef Malena Hilding gav på en insändare om detta .

Nu tycker jag mej märka en tydlig reprisering och nonchalant attityd från Ljusnans sida, över att bevaka händelser av kristen karaktär i kommunen. Man häpnar, och blir ytterst konfunderad och undrar vilka värdekrafter som råder på Ljusnanredaktionen, när man totalt ignorerar denna händelse.

Detta besök av ambassadören måste väl ändå ha fyllt kriterierna med råge, för att vara av allmännintresse! Du Malena skrev då, att vi får väl bättra oss. Tydligen har ni en bra bit kvar. Mycket dåligt av en ortstidning. Jag avkräver ett seriöst svar.

Hans-Gunnar Olsson 

Alfta

Ljusnan svarar: Varje dag måste vi ta ställning till vad som ska bevakas. Nyhetsvärdering har aldrig varit, kommer aldrig att vara och kan inte vara rättvis.  Besöket i Runemo, som dessutom tilldrog sig under en intensiv bevakningshelg, valdes bort. Självklart kan vi ha olika åsikter om det.  Däremot kan jag försäkra dig att det inte finns någon dold agenda.

Malena Hilding

nyhetschef

Ljusnan, Hälsingetidningar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel