Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Islossning i andra halvlek

Första halvlek mellan Hudiksvalls FF och Morön bjöd varken på mål eller välspelad fotboll.
Men i andra halvlek ökade både tempot och målskörden.

På förhand var det upplagt för mycket anfallsfotboll för Hudiksvalls FF som på söndagen tog emot Morön.

Bortalaget kom med tre raka förluster i bagaget och HuFF hade revansch att utkräva efter 0–5 mot Boden i omgången innan.

Inledningen på matchen blev dock trevande. Pelle Lööf fick ett bra skottläge nära mål i den 19:e minuten, men det lösa avslutet räddades enkelt av Moröns målvakt Felix Marklund.

Halvlekens bästa läge fick Lucas Dullaghan efter ett inspel från Siksten Kasimir på högerkanten. Dullaghan sköt men skottet styrdes på en försvarare tätt utanför stolpen till en resultatlös hörna.

– Redan i första halvlek borde vi ha avgjort matchen, men vi brände otroligt många chanser, analyserar HuFF-tränaren Janne Westin.

Fyra minuter in i andra halvlek fick Johan Brolin en målchans han inte kunde bränna. Mehmed Hafizovic drev upp bollen på högerkanten och hittade Brolin i straffområdet, där han bara satte dit foten och stötte in 1–0 i öppet mål. Hans första mål för säsongen.

– Ruskigt skönt att få göra mål. Det var bara att sätta dit foten när Mehmed gör så bra förarbete. Det kändes som det blev ganska förlösande för oss, säger Johan Brolin.

Förlösande var precis vad det blev. Tjugo minuter senare ökade Mehmed Hafizovic på till 2–0 med ett distinkt avslut i straffområdet. Passningen fick han av Joel Stillmark, som stod för ett mycket piggt inhopp sedan han bytt av Petter Andersson efter 61 minuter.

– Joel såg rapp ut, det känns som han är på väg mot den nivå vi vet att han kan spela på. Det har han visat på träningarna också, säger Janne Westin.

Pelle Lööf hade mängder med målchanser och skulle få göra mål innan matchen var över. På stopptid rullade han in 3–0 efter en av många vassa kontringar.

En viktig seger för HuFF efter en spelmässigt svag match från båda lagen.

– Det viktiga var att vi vann den här matchen, hur spelet såg ut fick komma i andra hand, säger Janne Westin.

På onsdag möts HuFF och Söderhamn i säsongens första derby.

– Det ska bli riktigt kul, viktigt också att vi kommer med en seger i ryggen, säger Johan Brolin.