Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff omstart för Bollnäs

/
  • Rutinerade nyförvärvet Mikael Lundgren, 40, gjorde ett mål och en assist i sin debut.

Det blev en rafflande tillställning när Bollnäs IS tog emot Hofors 2 i första omgången av fortsättningsserien.

Annons

Säsongens första hälft är över för Bollnäs, som slutade på en sjätteplats i division 3 Gävleborg. På tisdagskvällen fortsatte lagets säsong i den så kallade fortsättningsserien, där alla lag utom de fyra främsta från division 3 Gävleborg gör upp.

Matchen, då? Den första perioden var jämn och i paus stod det 1–2 till gästerna. Då hade rutinerade nyförvärvet Mikael Lundgren, närmast från Lindefallet, redan efter fyra minuter stått för en assist till Jocke Johansson som var framme på en retur och rakade in Bollnäs ledningsmål.

I andra perioden ryckte Hofors ifrån till 1–3 innan Bollnäs reducerade och kvitterade innan perioden var över. Sju minuter in i tredje perioden klev Lundgren fram igen och smällde in 4–3 och så långt såg det bra ut för Bollnäs.

Sedan kom tappet. Två stora individuella misstag mellan minut 14 och 18 banade väg för två baklängesmål och sedan var det roliga över för ett Bollnäs som annars hade kontroll på matchen. 4–6 kom i öppen kasse med fem sekunder kvar.

– Vi ger bort matchen helt och hållet. Vi har matchen hela vägen efter att vi gått i kapp och sedan släpper vi till ett par chanser lite släpphänt. Vi är inte fokuserade i de två lägena. En sur start, men ändå ett steg på rätt väg efter de senaste matcherna vi har spelat.

Till fredagens bortamatch mot Järvsö är även nyförvärvet från Toronto (dock inte Toronto Maple Leafs), Matt Bahen, klart för spel.

Mer läsning

Annons