Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff helg på hemmais för Hälsinglands tv-puckare

/

Hälsingland kom till korta när TV-pucken avgjordes på hemmais under tre dagar.
Men som arrangör har Söderhamns IK fått mersmak.
– Jag hoppas att det kan bli någon fyrnationsturnering i framtiden, säger ordförande Anders Larsson.

Annons

Att få arrangera TV-pucken – ishockeyturneringen som spelats varje år sedan 1959 – betyder mycket för Söderhamns IK.

En cirka 100 man stor arrangörsstab har jobbat i helgen för att allt ska fungera på och utanför isen. Arrangemanget är även lockat en hel del publik med rätt så välfyllda läktare varje dag.

– Huvudsaken är att det sportliga fungerat som det ska. Men organisationen har också funkat jättebra, säger Anders Larsson.

Nu är Söderhamns IK intresserade av att få fler uppdrag från Svenska ishockeyförbundet. Klubbens ordförande har pratat med personer som varit på plats I Söderhamn och förhoppningen är att arrangera landskamper i framtiden.

– Vi har pratat med förbundet som tycker att det är en mysig anläggning i Söderhamn med lagom storlek för en fyrnationsturnering för J20, J18 eller något i den stilen, säger Larsson.

– Det skulle vara roligt. Det är inte heller inte så långt från Arlanda. Och de är nästan lättare att arrangera en sådan turnering när alla kan bo på hotell.

Nu har spelarna i de fem lagen som fanns representerade i Söderhamn i stället sovit på hårt underlag i tennishallen. Men sportsligt har det – precis som under tidigare år – fortsatt gått trögt för Hälsingland.

0–2 mot Jämtland/Härjedalen, 1–5 mot Örebro, 1–4 mot Västmanland och 0–5 mot Västerbotten betyder fyra matcher och lika många förluster.

– Vi spelade klent de första två matcherna, men sedan ryckte vi upp oss som lag, säger coachen Erik Sjödin.

– Avslutningen mot Västerbotten var ändå en av bästa matcherna. Vi krigade, slet och jobbade för varandra. Det var riktigt roligt att se.

Vad är det som fattas för att ni ska utmana de andra lagen?

– Att grabbarna kontinuerlig får spela fler hårda matcher. I Hälsingland finns det inget U16-elitlag och bara ett eller två U15-lag. Titta bara på Västerbotten, Västmanland och Örebro som har elitlag och får spela bra matcher året runt, säger Sjödin.

Hälsinglands båda mål i turneringen gjordes av Jesper Blaszkowski från Söderhamn/Ljusne.

Örebro och Västmanland gick vidare till slutspelet som spelas i Husum och Örnsköldsvik.

Läs också: Hälsingland bröt måltorkan förgäves

Mer läsning

Annons