Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trögt med målskyttet för S/L

Målskyttet fortsätter att vara ett problem för Söderhamn/Ljusne.

Mot Hofors orkade hemmalaget bara med ett mål.

– Pucken vill inte in, så har det sett ut hela säsongen, säger Jesper Gustavsson efter 1–4-förlusten.

Annons

Hemmalaget sköt flest skott – men målen uteblev under större delen av matchen. Och då är det väldigt svårt att vinna matcher i ishockey. Det är inte första matchen som det händer för S/L.

Hofors kunde i stället åka hem med tre poäng från den sista matchen före det två och en halv vecka långa uppehållet i division 2 över jul- och nyårshelgerna.

Frustrationen var påtaglig hos Jesper Gustavsson efter matchen.

– Vi spelade väldigt bra i två perioder i alla fall och skapade mängder med lägen. Men pucken vill inte in, säger forwarden.

Hofors skaffade sig övertaget redan under den första perioden genom två snabba mål på 53 sekunder.

Hemmalaget kom närmare efter Oscar Wiklander reducering efter 30 minuter.

– Det var välförtjänt och vi fick lite mer energi av det också, säger Gustavsson.

Det gjorde att S/L låg på i offensiv zon för en kvittering. Johannes Westring hade flera fina uppåkningar från sin backplats och Jesper Gustavsson testade med rappt skott.

Men 1–2 stod sig perioden ut.

– Vi skapade chanser men det vill sig inte. Hela sista perioden spelade vi med rätt inställning. Vi kom in på kassen tog stryk, men vi fick inte in pucken, säger tränaren Erik Sjödin.

Det blev en halvstökig period som innehöll en hel del utvisningar och långa spelavbrott. Och precis när S/L hade blivit fulltaliga efter en utvisning kunde inte Eric Jonsson i hemmamålet stå emot länge. Tyler Schofield skottade in gästernas tredje mål för kvällen.

Det blev en sista kraftansträngning från S/L som fick chansen i numerärt överläge när två minuter återstod. Men från båset fick hemmaspelarna istället se pucken glida in i det egna målet.

– En sur förlust rakt igenom, säger Jesper Gustavsson.

Annons