Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabba ryck för hockeybasen på Youtube

En film på nätet visade hur Hudiksvalls HC:s ordförande Morgan Persson färdades i en bil i 180 kilometer i timmen – på väg till hockeylagets bortamatch på Gotland.
– Jag sitter ju i bilen och det är högst olämpligt, säger han.

Annons

Filmen gick att hitta via en länk på HHC:s officiella hemsida, där man genom att klicka på "Webb-TV" hamnar på Hudik Hockeys egna Youtube-sida. Där låg i sin tur ett klipp med namnet "Allt för sitt lag".

I filmen sitter Morgan Persson i baksätet på en bil. Tillsammans med fyra andra personer är han på väg till Bromma flygplats, där han med flyg ska ta sig till Gotland och matchen mellan HHC och Visby/Roma. Gruppen diskuterar huruvida den ska hinna till flygplatsen i tid. Det var flera stopp på E4:an på grund av snöoväder. I klippet kör bilen senare om flera andra fordon på sin väg söderut. När hastighetsmätaren sedan zoomas in av kameran visar den 180 kilometer i timmen.

– Det var ju ytterst olämpligt, men jag tror i ärlighetens namn inte att det gick i 180, säger Morgan Persson när Sporten får tag på honom via telefon.

*I filmen syns hastighetsmätaren och den visar 180.

– Jaså, då var det nog bara en kort sträcka i samband med någon omkörning. Jag har i ärlighetens namn inte så stor koll på vad som finns på filmen, säger Persson som flera gånger påpekar det olämpliga med att han som klubbordförande syns i filmen.

En kort stund senare ringer Morgan Persson tillbaka. Han har då pratat med den person som har klippt ihop filmen och lagt ut den på HHC:s Youtube-kanal.

– Det är olämpligt att det kan uppfattas på ett sätt så att filmen blir ihopkopplad med klubben. Men hastighetsmätaren är inklippt i filmen, säger han.

*Så det gick inte i 180 menar du?

– Nej, det där hade han lagt in. Det är en skämtfilm det där. Men nu är den borttagen, för det är olyckligt om det skulle missuppfattas.

Filmen är borttagen från Youtube och går inte längre att se på.

Mer läsning

Annons