Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Ex-Brynässtjärnan stängs av efter klubba mellan benen

/

I Brynäs spelade han under två säsonger 109 av 110 SHL-matcher.
I nya klubben Luleå har Bill Sweatt redan lyckats bli avstängd.

Annons

Det var i lördagens match mot Frölunda på hemmaplan som Sweatt i slutet av den andra perioden blev kraftigt oense med Oliver Bohm.

Det slutade med att Sweatt satte en klubba mellan benen på Frölundaspelaren och fick game penalty för det. Alltså utvisad resten av matchen, och med risk att bli avstängd.

Och det blir Sweatt.

Domen kom under måndagen, och Sweatt får tre matchers avstängning, varav en match omvandlas till böter. I det här fallet 20 000 kronor, vilket indikerar en månadslön mellan 150 och 170 000 kr

Så här skriver disciplinnämnden i sin bedömning:

"Filmsekvensen ger stöd för uppgiften i anmälan och nämnden anser att det är utrett att Bill Sweatt har utdelat en slashing som träffat Frölundaspelaren mellan benen. Disciplinnämnden anser inte att det är frågan om en olyckshändelse. Att utdela ett slag med klubban i skrevet på en motspelare medför skaderisk och leder regelmässigt till avstängning. Disciplinnämnden finner med ledning av praxis att avstängningen bör bestämmas till en tid som motsvarar ungefär tre matcher (inklusive den automatiska avstängning som följer vid ett match penalty). En av dessa matcher omvandlas till böter i enlighet med det system för kombinationsstraff som tillämpas i bl.a. SHL. "

Mer läsning

Annons