Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onödigt spännande seriefinal

/
  • Glada miner i HHC, och betydligt deppigare i Falun.
  • Nummer 33 i Falun Alexander Hult, är en viktig spelare för laget. Men Johan Larsson i HHC-målet har bra uppbackning.

Det blev vinst till slut, men det blev nästan onödigt spännande onödigt länge när HHC besegrade Falun med 6–3 (2–1, 2–2, 2–0).

Annons

Annars var det HHC som inledde mest förtroendeingivande, och efter bara 3.17 i första perioden, gjorde Pontus Wernersson Libäck 1–0, med assist av brorsan Linus. Knappt tio minuter senare ökade Nils Stillmark på till 2–0, innan Falun reducerade till 2–1 genom Timy Vikström.

Men i andra perioden kunde Falun knappa in. Magnus Nilsson gjorde visserligen 3–1, en riktig soloprestation där han väntade ut målvakten, och lugnt lade pucken i mål vilket betydde 3–1 till HHC. Men i mitten av andra perioden stod det plötsligt 3–3.

– Vi bjuder dem på flera mål. Det är på våra misstag de kan göra sina mål. Speciellt i andra perioden då vi tappar folk i anfallszonen, och de kommer två mot en, jag vet inte hur många gånger, säger Affe Nordh, tränare i HHC.

Linus Wernersson Libäck såg dock till att HHC kunde gå till pausvila med en 4–3-ledning. Men trots det kändes det lite som att nästa mål skulle bli viktigt. Gick Falun upp till 4–4, hade matchen kunnat få en helt annan utveckling.

– Ett mål skapar mycket energi, så det är klart det hade varit mer öppet om de fått ett mål där, konstaterar Affe Nordh.

Inför sista perioden pratade man därför om att om man tappade pucken i anfallszon, skulle man se till att man hade två spelare i mittzon.

– Och det tycker jag vi skötte rätt bra i tredje, säger Affe Nordh.

Tempot i tredje var högt uppskruvat, och det small rejält mellan varven, men 11.44 in i sista perioden var det Jonas Lindström, som satte det så viktiga 5–3-målet, då han lobbade pucken över Faluns målvakt.

Falun tog time-out, men det kändes som om de tappade lite av farten. Med ett par minuter kvar av matchen tog de ut målvakten, men det resulterade bara i att Jonas Lindström kunde sätta sitt andra mål i matchen, vilket innebar slutresultatet 6–3.

– Det blev onödigt jämnt. Men det känns som om vi hade mer energi än vad de hade. Vi är ett bra hemmalag, men vi bjuder dem på målen. Att vi kan vinna ändå tycker jag är rätt starkt, avslutar Affe Nordh.

Mer läsning

Annons