Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kallas han Super-Simon

/

Förre HHC-målvakten Simon Nordh, 22, är glödhet i Get-ligaen, den norska elitserien.

Annons

De tre senaste omgångarna har han lyfts fram som omgångens store lirare. Experterna har plitat dit hans namn som målvakt i omgångens lag fem gånger i rad.

Rubrikerna i de norska tidningarna har berättat om Super-Simon som "hjälten" och "väggen". Efter den senaste insatsen mot topplaget Lörenskog drog norska Hockeymagasinet till med den slående rubriken "Magiskt, Simon Nordh".

Nordh hade en sådan där grym afton där han bokstavligt talat tog allt. Hemmalaget vann skotten med 48–13 men matchen slutade 0–2.

Sex segrar på de senaste sju matcherna har lyft Rosenborg från jumbozonen till en slutspelsplats och detta mycket beroende på att Simon Nordh spikat igen helt och totalt. Under de senaste sju matcherna har han hållit nollan tre gånger och bara behövt rafsa ut sex puckar totalt.

– Vi har lyckats bra med vårt försvarsspel så jag har haft god hjälp ute på isen, säger Simon Nordh som nu toppar räddningsstatisttiken i den norska ligan.

– Tanken med flytten hit var att jag skulle få en bättre chans att synas. Jag trivs otroligt bra i Trondheim men vill förstås spela på så hög nivå som möjligt. Elitserien är ett mål, spel i någon ännu vassare liga ett annat.

Mer läsning

Annons