Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mindre än månaden kvar till ispremiär

Hudik Hockey har mindre än en månad kvar till ispremiär.
Men något nytt kring truppbygget har inte skett – varken vad gäller nyförvärv eller Niklas Zetterströms framtid.

Annons

Spelarna i Hudik Hockey är mitt uppe i sommarledigheten. Med individuella träningsprogram gör spelarna sitt för att komma i form till den kommande säsongen.

Ispremiären är nu bara drygt tre veckor bort.

– Tanken är att vi ska återsamla truppen den 3 augusti, köra fystester måndag-tisdag den veckan och sedan ha ispremiär den 10 augusti, säger HHC-tränaren Fredrik Johansson.

Redan samma vecka som ispremiären spelar HHC första träningsmatchen då laget möter nyallsvenska Sundsvall på bortaplan. Laget får med andra ord inte mycket istid innan match.

– Det blir runt fyra ispass innan. Det ska bli grymt kul att få komma ut på is, då vill man bara köra vidare, säger Fredrik Johansson.

Spelartruppen är dock inte färdigbyggd än. För drygt en månad sedan berättade Fredrik Johansson att klubben letade en backförstärkning från utlandet, samt en till forward till truppen.

Men rent konkret har det inte hänt någonting på värvningsfronten under sommaren.

– Vi har tittat på några namn vad gäller backar. Vi vet vad vi vill ha, en offensiv back, och vi har även sagt nej till några namn. Än känner vi ingen stress, det ska kännas rätt och passa in både i vår grupp och vår prisbild. Vi har en budget att följa, säger Fredrik Johansson.

I mitten av juni var det också högst oklart huruvida Niklas Zetterström ska spela kvar eller inte. Någonting som är lika oklart i dag.

– Där har det inte hänt något mer sedan senast. Men vi ska prata så får vi se vart det leder, säger Fredrik Johansson.

HHC har just nu fem juniorer på sommarkontrakt. Eftersom truppen ännu inte är spikad kommer de får vara med när isträningen börjar, och troligtvis även längre än så.

– De får vara med en bit in på hösten, speciellt när vi går på is, säger Fredrik Johansson.

Mer läsning

Annons