Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Hälsingland levererade mot topplag i TV-puckens förturnering

Hälsingland kan ha något bra på gång in för TV-pucken i höst.Ett bevis på det var krysset mot de senaste årens toppdistrikt Dalarna när regionsmästerskapet avgjordes i Hudiksvall i helgen.

Annons

Turneringen har funnits i fem år och är en ungdomscup för distriktslag från Region Väst inför kommande TV-puck som avgörs i höst. Regionsmästerskapet spelades mellan Värmland, Dalarna, Västmanland, Örebro Län, Gästrikland och Hälsingland med totalt 15 matcher i en enkelserie där alla möter alla över 2x20.

I år var det Hudiksvall som var spelort och första matchen spelades mellan Gästrikland och Hälsingland där gästrikarna var starkast och vann med 5-1, mycket tack vare bättre effektivitet då skotten var jämna 24-21. Noterbart från den matchen var att HHC:exporten Rickard Hugg, som numer spelar för Leksand, släppte pucken.

När Regionsmäskterskapet var frädigt på söndagskvällen så stod Örebro som segrar med 12 poäng, samma som Gästrikland men med bättre målskillnad.

Hälsingland (rankat 22 av 24 dstriktslag i Sverige) presterade bra och stod för en liten skräll då man nådde ett kryss mot Dalarna, som de senaste två åren varit trea i TV-pucken. I Hälsingland fanns det spelare med från Söderhamn, Ljusne, Bollnäs, Järvsö, Hudiksvall och Iggesund.

Mer läsning

Annons