Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järvsö IK värvar utländska spelare

/

Att värva spelare till hockeyns division tre mitt i sommaren är svårt.
Trots det har Järvsö IK gjort klart med två nya, utländska spelare.
– Jag fick veta det i går, det är riktigt bra för vår del, säger tränare Björn Rödin.

Annons

Martin Bauer från Slovakien och Martin Vasek, Tjeckien, är nyförvärven som ansluter till Järvsö IK i höst. Något som enligt Björn Rödin förhoppningsvis kommer ge ringar på vattnet när det gäller övriga spelare.

– Det är väldigt svårt att få spelare att skriva på nya kontrakt så här mitt i sommaren. Faktorer som jobb och familj spelar in och när vi inte vet hur serien kommer se ut än är det svårt för killarna att veta om de kan spela i höst, säger Rödin.

Seriens utseende bestäms i slutet av augusti. Två representanter från varje lag samlas i Gävle för att rösta om seriens utseende.

– I fjol spelade vi tre tisdags- och tolv fredagsmatcher, vilket gjorde att många av killarna som jobbade i till exempel Stockholm hann hem och kunde spela. Skulle vi få många tisdagsmatcher i år blir det svårare att få ihop ett lag, säger Björn Rödin.

Vad de nya spelarna kan tillföra laget kan han inte svara på än.

– Jag har inte träffat killarna ännu. Det är Järvsö IK:s ordförande Andreas Andersson som skött kontakten med dem. Jag fick veta att det var klart i går. Men vad jag kan förstå så är den ena killen en riktig poängmaskin, det låter ju lovande, säger Rödin.

Martin Vasek gjorde 71 poäng i sitt tjeckiska lag HC Lomnice nad Popelkou under säsongen 2014/15. Martin Bauer hann göra 30 poäng för sitt HK Brezno under fjolårssäsongen. Björn Rödin betonar att Järvsö IK behöver alla spelare de kan få.

– Förra säsongen gick vi runt på totalt 38 man, ändå hade vi matcher då vi bara kunde ställa upp med åtta-tio spelare. Det är inte roligt. Vi måste få in spelare som kan spela alla matcher. Sen är det alltid en bonus med de som hoppar in när de kan, säger han.

I onsdags berättade helahälsingland.se att Bollnäs IS tvingas lägga ner sitt A-lag. Björn Rödin, som tränade Bollnäs IS innan han flyttade till Järvsö, berättar att han varit i kontakt med Bollnässpelarna.

– Jag har pratat med nästan alla spelare i Bollnäs och de vet att de är välkomna hit om de vill, säger Björn Rödin, som tycker det är jättetråkigt att ett hälsingelag försvinner:

– Det är inte bra för hockeyn i Hälsingland att en klubb måste lägga ner sitt A-lag. Det blir färre derbyn och därmed minskar även publiksiffrorna. Det är inte lika kul att bara spela mot lag från Gävle.

Helhälsingland.se söker Andreas Andersson för en kommentar.

Mer läsning

Annons