Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17-årige talangen Rickard Hugg om Leksands a-lag: "Skulle vilja debutera den här säsongen"

/

Redan nu nämns han som en spelare att hålla koll på inför NHL-draften 2017.
Men innan dess ska Rickard Hugg lyckas med det första stora målet – att slå sig in i Leksands a-lag.
– Klart att man skulle vilja debutera den här säsongen, säger den Hudiksvallsfostrade hockeytalangen.

Annons

Rickard Hugg insåg tidigt att han behövde lämna Hudiksvall för att satsa helhjärtat och hundraprocentigt på ishockeyn. Han flyttade från Hälsingland och hamnade i Mora, och därifrån gick flyttlasset inom kort vidare till Leksand.

Och numera är det den hockeytokiga orten i Dalarna som är hemma för den 17-årige talangen. Den sista flytten gav precis den utväxling i karriären som han på förhand hade hoppats på.

– Sen jag flyttade hit har jag utvecklats väldigt mycket, träningsnivån blev högre och även mängden träning ökade. Speciellt märks det på den fysiska biten, den träningen har blivit mycket hårdare, säger Rickard Hugg.

Läs mer: Skellefteå skrev fyraårskontrakt med 15-åring från Hälsingland

Efter att ha inlett säsongen med J18-laget lirar han nu med Leksands J20-lag i SuperElit. Där snittar forwarden mer än en poäng per match.

Åtta mål och 24 assists på 31 matcher är ett imponerande facit, och siffrorna skvallrar även om att han besitter en spelstil som playmaker snarare än målskytt.

– Ja, så är det väl. Och det har varit jättebra hittills tycker jag, säsongen har gått över förväntan. Jag har fått mycket förtroende i J20 och jag har fått spela med väldigt bra spelare.

Med ett sådant facit är det inte så konstigt att han sneglar ännu högre upp, mot a-laget i hockeyallsvenskan. Det har redan blivit ett par träningar på den högsta nivån inom klubben, men seniordebuten har ännu inte blivit av.

– Jag har varit med och tränat ett par gånger, men sen får vi se hur det blir med skador och så. Men jag hoppas att jag får chansen om det öppnar upp sig. Det är väl klart att man skulle vilja debutera den här säsongen, men jag känner ingen stress, det kommer när det kommer.

Hur var klivet att ta från J20, till att träna med a-laget?

– Det är klart att det går lite fortare och att det blir lite tuffare, men det är bara att gå in och ta för sig. Jag ska göra det jag är bra på, det är därför jag får chansen att träna med dom.

Närmast väntar ett uppdrag med U18-landslaget, när Småkronorna reser till Finland för den femnationsturnering som startar 10 februari. Det blir inte första gången som Rickard Hugg drar på sig landslagströjan, men däremot är det första gången med just U18.

Läs mer: Hudiktalangen är en poängmaskin i Leksand och blågult

– Det ska bli jättekul att åka med U18, och att få tävla med och mot dom som är ett år äldre.

Rickard Hugg har satt ett rejält avtryck i hockey-Sverige och rankas som en av de största talangerna i sin årskull. På vissa håll pratas det redan om att han blir ett intressant namn att hålla koll på i NHL-draften 2017. Men det är för långt fram för att fokusera på redan nu, enligt huvudpersonen själv.

Även om det, som hos vilken hockeytalang som helst, är NHL som är det givna slutmålet.

– Haha, det är väl klart att man har en tanke att förhoppningsvis bli draftad om, ja vad blir det nu då, två år. Men det är inget som jag lägger fokus på nu, jag tar det som det kommer så får vi ser hur det blir senare, säger Rickard Hugg.

 

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons