Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I ett hockeytokigt Blekinge

Han var publikfavoriten som lämnade Hudiksvalls HC för Karlskrona.
Där har Niklas Johansson fått uppleva ett Blekinge med total ishockeyfeber.

Annons

– Det är helt sjukt här nere, jag har verkligen fått upp ögonen för hur mycket hockeyn betyder för folk i området, säger han.

Förra säsongen blev Niklas Johansson en stor publikfavorit i Glysis, då han öste in poäng för Hudiksvalls HC. Sedan lockade storsatsande Karlskrona ner honom till Blekinge. Där har den spelskicklige centern fortsatt att leverera, med 41 poäng på 47 matcher.

Hans Karlskrona är framme vid säsongens stora mål – kvalserien till allsvenskan. Anmärkningsvärt är att hälften av lagen i serien (Karlskrona, Kallinge/Ronneby och Olofström) kommer från Blekinge. Hockeyintresset i länet är stort och inför kvalserien är hockeyn ett hett samtalsämne.

– Det är ett fruktansvärt tryck kring matcherna och det har det varit hela säsongen. Det är slutsålda arenor på vartenda ställe.

Övriga lag i kvalserien till allsvenskan är Asplöven, Borås och Sundsvall. Men Johansson hade gärna sett ett annat lag i serien, nämligen Hudiksvalls HC.

– Jag har följt Hudiksvall hela säsongen är imponerad av hur de har spelat. Jag trodde faktiskt att de skulle knipa Huddinge och innerst inne hoppades jag på det, så att vi skulle få möta varandra.

Mer läsning

Annons