Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyfesten i Bollnäs har startat

/

Fyra dagar av hockeyfest väntar i Bollnäs ishall.
I eftermiddags släpptes den första pucken. Det var också startskottet på Mellansvenska mästerskapen i ishockey för spelare födda 2002 och senare. Turneringen, där 12 lag deltar, avslutas med finalspel under lördagen.

Annons

61 matcher ska avverkas innan segrande lag kan lyfta bucklan. 26 av dessa matcher kommer att spelas i Alfta ishall. Spelformen är två enkelserier där alla möter alla och som sedan avslutas med ett slutspel. Det betyder att alla lag får spela åtta matcher i gruppspelet där matchtiden är 2x15 minuter.

– Det här är nog den största ungdomscup i ishockey som någonsin arrangerats i Hälsingland. Det är jättekul för hockeyn och det har varit en fantastisk resa från november 2011 då vi började arbetet med den här cupen. Alla har ställt upp och vi har ett otroligt fint samarbete med Alfta där det också kommer att spelas många matcher. säger cupgeneralen Fredrik Nilsson.

Från Kumla i söder till Sundsvall i norr. Det är spridningen på de lag som deltar i cupen där arrangören Bollnäs IS ställer upp med två lag.

Cupens första match spelades mellan Bollnäs och Hedemora. Det blev en både välspelad och rafflande match som slutade 1–1. Hedemora tog ledningen i den första perioden. Men Bollnäs kunde rättvist kvittera 11.26 in den andra perioden genom Kim Alverhag. En bra start på en riktigt häftig cup.

Mer läsning

Annons