Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stillmark poängräddare mot Huge: "Det är bättre lag i serien i år"

/
  • Nils Stillmark gjorde tre av målen när Lindefallet slog Huge med 5–4 i Kasthallen.

Lindefallet fick kriga för poängen mot jumbon Huge.
Då klev hete Nils Stillmark fram och fixade bonuspoängen i förlängningen.
– Jag fick till det bra, och vi lyckades vinna till slut, säger tremålsskytten.

Annons

23-åringen hade egentligen inte behövt spela i division 3. Vägen låg ju utstakad inom HHC där han gjorde A-lagsdebut redan säsongen 2010/2011 och sedan hade tre säsonger där han fick gott om chanser.

Men motivationen sjönk till botten – och hittades först när han klev in i Lindefallet förra säsongen.

– Det blev så att jag tappade lite lusten i HHC, det kräver mycket tid och jag kände att jag inte hade motivationen, ska man komma framåt så måste man bli bättre och jag kände att jag stannade av lite. Men jag trivs bra i Lindefallet, jag älskar lagidrott, säger Nils, som tillsammans med ett koppel tidigare HHC-spelare sett till att klubben fått ett lyft efter några magra år.

– Det känns som om det börjat utkristallisera sig vilka lag som kommer gå till Alltrean, men Strömsbro är väl inte helt borta heller. Det är bättre lag i serien än förra året och vi kommer ju inte vara obesegrade, vi föll ju mot Alfta.

Och det var nära en ny förlust i bortamötet med Huge. Det var bara två minuter kvar då laget lyckades kvittera genom just Nils Stillmark, och sedan sköt han hem bonuspoängen i förlängningen.

– Vi var inte riktigt där och de spelade enkelt efter det folk de har och krigade bra. Det är väl lättare också på den här nivån att det kommer in lite underskattning så man tar det med en klackspark, säger Nils Stillmark.

Hans facit blev tre mål, varav kvitteringen så klart var viktgast.

– Det målet var extra skönt, jag kom in köksvägen och fick dit pucken.

Alfta tog emot Strömsbro och vann med 5–3 där det mesta hände i den tredje perioden som innehöll sex mål. Slutet blev spännande när Strömsbro reducerade till 3–4 i 17:e minuten och sedan plockade ut målvakten.

Men i stället för kvittering kunde Daniel Rafner fastställa 5–3 i tom bur. Segern var Alftas fjärde och man toppar tabellen på samma poäng som Skutskär som slog Järvsö med 9–1.

Där blev det proppen ur för Skutskär som fullständigt körde över hemmalaget i den tredje perioden.

Det enda positiva för Järvsö var väl publiksiffran – 216 personer imponerar, även om det med Järvsömott mätt ändå är lågt för en fredagsmatch.

Mer läsning

Annons