Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny utmaning för Alfta Hockey – blir det en snabb retur till division 2?

/

Alfta vann grundserien. Nu väntar nästa utmaning i Alltrean.
– Jag vill inte säga att vi ska vara favoriter, man får se efter fyra-fem omgångar var vi står, säger Pontus Wälås.

Annons

Alfta åkte ur division 2 förra säsongen tillsammans med Häradsbygden och Älvdalen.

Nu möts de tre lagen i Alltrean, och enligt Pontus Wälås är det ungefär samma klass på lagen nu som då.

Läs mer: Så är läget i Lindefallet inför Alltrean

– Man känner igen lite spelare i Häradsbygden och de har ju lite samma spelare som spelade i tvåan ifjol. Det kan säkert dyka upp någon överraskning, de åkte ju också ur då. Älvdalen har också ungefär lika bra lag som i tvåan i fjol. Det krävs ju nästan att man har ett färdigt division 2-lag om man ska gå upp igen, säger Alftaforwarden, som varit klubben trogen hela karriären och för första gången spelar på division 3-nivå.

Så hur bra är Alfta i år? En styrka är att lagen i de flesta matcher rullat på mycket spelare, ofta med fyra kedjor.

– En av våra styrkor kommer vara att vi kan rulla på rätt mycket folk och inte gå så hårt på folk som vi tvingades göra senaste säsongerna i division 2. Vi har ju inget juniorlag så det är bra att de yngre kan får matcher i A-laget. De flesta som varit med och tränat har fått spela och gjort det bra och de äldre har börjat komma i form, säger Pontus Wälås.

Ni vann division 3 Gävleborg. Är ni favoriter i Alltrean?

– Jag vill inte säga att vi ska vara favoriter och dalalagen vet vi inte var de står. Men vi har bevisat att vi kan slå både Skutskär och Lindefallet från vår serie. Man får se efter fyra-fem omgångar hur det ser ut och vilka som är starkast.

En viktig nyckel för Alftas framgång är att kedjan med just Wälås, Daniel Rafner och Andreas Bertilsson fortsätter att leverera och gå i bräschen.

– Det ska vara ett tungt ansvar på oss även om alla andra också måste bidra. Vi har klickat i gång. Det är roligt att spela med Rafner och Bertilsson, vi är olika spelartyper och det blir bra när vi sätts ihop, säger Pontus Wälås.

Det enda egentliga orosmolnet inför Alltrean, som inleds på fredag hemma mot Häradsbygden, är backbristen i Alfta. Därför har klubben plockat in veteranen Martin Ungh, som förra säsongen hoppade in i Lindefallet när de skulle spela i Alltrean.

– Är Martin Ungh i form så tillför han mycket. Vi har lite klent med backar rent numerärt och flera av de backar vi har jobbar skift, så Martin blir en bra backup där. Men förhoppningsvis kommer de flesta kunna fixa så de kan vara med under de veckor som är kvar, säger Pontus Wälås.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons