Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myten om dalalagen har spruckit – trots tung premiär för Lindefallet

/

Smedjebacken vann premiären i Alltrean mot Lindefallet.
Men anfallaren Nils Stillmark var inte särskilt imponerad.
– Nu i efterhand känns det inte oöverkomligt att slå lagen från Dalarna, säger han efter 1–3 Ovakohallen

Annons

En ibland osann sanning som brukar gå runt bland lagen i Hälsingland är att klubbarna från Dalarna är bättre. Men efter premiäromgången i Alltrean kan det nog vara läge att omvärdera det. Skutskär slog Älvdalen med 5–3 och Alfta körde över Häradsbygden med 5–1.

LÄS MER: Alfta körde över Häradsbygden

Och att Lindefallet föll med 1–3 i Smedjebacken ser Nils Stillmark mest som en parentes.

– Man har väl förutfattade meningar att lag från Dalarna ska vara bättre. Man har ingen aning vad man har för motståndare när serien startar. Men nu i efterhand känns det inte alls oöverkomligt att slå lagen från Dalarna, säger han.

Och det hade lika gärna kunnat bli tre poäng för Lindefallet som tog ledningen i slutet av den första perioden genom Andreas Thelin-Pesämaa, framspelad av just Nils Stillmark.

LÄS MER: Förre HHC-profilen om spel i Alltrean

– Vi vann puck i anfallszon, jag gick runt köksvägen och lade in den på andra sidan och han satte pucken ur snäv vinkel. Lite turligt men välförtjänt, säger han om ledningsmålet.

– Vi gjorde en bra första period och borde kanske haft 3–0 där. Men i andra är de det bättre laget och får en kvittering.

Tredje perioden blev sedan än kampfylld avslutning med mycket känslor. Och när Smedjebacken till slut fick in 2–1 så gick luften ur Lindefallet, som satsade på att plocka ur Magnus Persson ur mål.

LÄS MER: Alftas trotjänare ligger lågt

– Jag hade ett par chanser som var bra, men i stället gjorde de mål i öppen kasse. En tung förlust. Tur att vi har match på tisdag så får man snabbt glömma den här. Det blir roligt att möta Alfta, säger Nils Stillmark.

TABELL & RESULTAT: Så gick det i första omgången

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons