Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Bollnäs IS tillbaka i seriespel – efter stormigt styrelsemöte: "Två avgick på grund av det här"

Efter flera turer är det nu klart att Bollnäs IS A-lag återuppstår. På ett styrelsemöte under torsdagen togs beslutet – till veckan börjar laget träna under förre AIK-profilen Kai Nurmi.

Annons

– Jag har precis sagt till förbundet att vi kommer anmäla ett A-lag, men det är under helt andra förutsättningar för spelare och laget än det varit tidigare. Alla spelare måste betala en avgift, och det blir 3 600 kronor för A-lagsspelare och då krävs det 20 spelare som kan göra det och satsa helhjärtat, säger klubbens ordförande Pär Palm.

Pär Palm, brandmästare i Bollnäs och ordförande i BIS.

LÄS MER: Nye ordföranden Pär Palm: "Ungdomarna i fokus"

Och de spelarna finns menar nye tränaren, förre AIK-profilen Kai Nurmi.

– Vi har ju fått klartecken som vi vet från 19 spelare som säger ja till att spela och betala för sig. Sen har vi lite andra spelare som vi pratar med och en diskussion med Söderhamn/Ljusne om att låna in spelare som kanske inte tar plats där, säger han.

LÄS MER: Guldhjälten som ska lyfta BIS från mörkret

Beslutet om att åter ha ett A-lag i klubben togs på torsdagskvällen, men liksom tidigare blev det heta diskussioner och när det var dags att rösta meddelade vice ordförande Hans Gunnarsson och ledamoten Dan Sonefors att de skulle lägga ner sina röster och avgå.

Omröstningen slutade därför 2–1.

LÄS MER: Ordförande Svedberg hoppar av efter stormigt årsmöte

Kai Nurmi, AIK-hjälte och ny coach i Bollnäs IS säsongen 2016/17.

Kai Nurmi ska nu kolla på träningstider och till veckan räknar han med att BIS gör sitt första pass på is. Eftersom flera spelare, liksom förra gången – säsongen 2014/2015 – BIS hade ett A-lag, jobbar i Stockholm under veckorna så hoppas man nu kunna få till ändrade matchdagar.

– Vi kommer jobba för att få spela på torsdagar och någon dag på helgerna i stället för på tisdagar. Sedan underlättar det eftersom vi spelar en del matcher i Gävle och då kan ju killarna i Stockholm åka upp dit och spela matcher, säger Kai Nurmi.

Tror du på att ni kommer hålla hela vägen?

– Vi hoppas att vi kan få in nån spelare utifrån, så vår bedömning är att vi får ihop spelare för att starta ett A-lag. Vi har fått bra respons och killarna verkar riktigt sugna på att spela hockey. Sedan finns det ju ett antal ungdomsspelare också som ska få chansen att vara med, säger Kai Nurmi, som trots att det bara handlar om division 3 räknar med att kunna bedriva en bra verksamhet.

– Det vi märkt från killarna är att det är ett sug igen nu när vi har en bra organisation runtom med materialare och ledare. Vi ska bedriva en seriös verksamhet efter våra förutsättningar.

Serien som BIS går in i blir en rak sådan med 10-12 lag och derbyn mot bland andra Alfta, Järvsö och Lindefallet.

LÄS MER: Åsikterna går isär – kommer Bollnäs få ett A-lag?

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons