Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HHC-lånet avgjorde derbyt i alltrean med solomål: "Var väl ett turmål egentligen"

/

Ted Åström satte ett omedelbart avtryck när han gjorde sin första match med Lindefallet.
Med ett läckert solomål avgjorde HHC-lånet derbyt mot Alfta.
– Det är väl ett turmål egentligen, säger derbyhjälten efter Lindefallets 2–1-seger.

Annons

Ted Åström spelar i normala fall med Hudiksvalls HC. Den här säsongen har det blivit 35 poäng på 22 matcher i J20 Elit och sju matcher med a-laget i division 1.

Men när Lindefallet tog emot Alfta i alltrean så fanns Ted Åström på isen, iklädd Lindefallets matchtröja.

– Jag är utlånad den här matchen, för att få lite extra matcher i kroppen. Så får vi se hur många det blir, säger Åström som alltså kommer att fortsätta spela med HHC J20 framöver.

LÄS MER: Rutinerade backen ser fram mot alltrean: "Roligt att spänna musklerna"

Och det skulle bli en lyckad debut i Lindefallet för 19-åringen. Med knappt tio minuter kvar av den tredje perioden i derbyt mot Alfta bröt han dödläget i en intensiv och tät match, vid ställningen 1–1.

Ted Åström tog fart från egen zon, drev pucken förbi flera motståndare i mittzon, tog sig över blålinjen och avslutade med att sätta pucken högt bakom Alexander Eriksson i Alftas mål.

Ett snyggt solonummer, men huvudperson själv valde att tona ner det hela.

– Det var väl ett turmål egentligen. Jag tänker bara att jag ska komma ner med pucken djupt och inte tappa den på blå. Det är väl det man tänker, och sen har det kommit några sådana där lägen tidigare under säsongen. Det är bara att försöka trycka dit den högt, då har den inte suttit men skönt att den går in nu, säger Ted Åström.

Alfta försökte ta sig tillbaka in i matchen och jagade kvittering in i det sista. Med mindre än minuten kvar av matchen fick man chansen i spel sex mot fyra, men Lindefallet höll undan och grejade den första derbysegern mot Alfta den här säsongen.

De tidigare tre mötena mellan lagen hade alla slutat med Alftaseger.

– Dom sa att dom hade varit med i alla matcher mot Alfta tidigare. Och man såg direkt efter första perioden att det inte är några övermänniskor som vi möter bara för att dom ligger bra till i serien, säger Ted Åström om Lindefallets trendbrott.

Hur var det för dig, skillnaden mellan spelet med HHC och alltrean?

– Det är klart att tempot är annorlunda, men det är fortfarande hård hockey. Och Alfta är verkligen inget dåligt lag, det ska man komma ihåg. Det är alltid kul att spela match, och kul att komma hit där det är många gamla lagkamrater som spelar.

LÄS MER: Ny utmaning för Alfta Hockey – blir det en snabb retur till division 2?

För Alftas del sved derbyförlusten. Målvakten Alexander Eriksson har vaktat kassen i samtliga matcher mot Lindefallet den här säsongen. Och han tyckte inte om känslan att den här gången tvingas kliva av isen som förlorare.

– Det är ett bättre Lindefallet som vi möter i dag, det bästa Lindefallet som vi mött i år. Det är det som avgör, säger Eriksson utan att försöka snacka bort förlusten.

Vad säger du om målet som avgör matchen?

– Han får gå väldigt långt i sidled tycker jag, och avsluta. Det gick fort.

Hemmalagets 2–1-seger innebär att både Lindefallet och Alfta står på tre poäng efter två omgångar i Alltrean.

 

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons