Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre HHC-backen ser fram mot Alltrean: "Blir roligt att spänna musklerna"

/

Lindefallet inleder Alltrean borta mot Smedjebacken.
Men backen Yngve Gustafsson hyser ingen större respekt för seriesegraren från Dalarna.
– Efter vad vi vet från förra säsongen är inga lag därifrån omöjliga, säger han.

Annons

Med elva A-lagssäsonger i HHC i bagaget är Yngve Gustafsson en av de mest rutinerade spelarna i årets upplaga av Lindefallet. Han gör sin femte säsong i klubben och ser tillbaka på en rolig grundserie och framåt mot en ännu roligare fortsättning i Alltrean.

Läs mer: Så är läget i Alfta inför Alltrean

– Det var tufft i playoff ifjol, men får vi alla med så blir vi bra. Jag tror det är fler som kommer pussla lite mer nu för att vi ska få ihop det och krigar vi de sista fem veckorna så blir det roligare för allihop, säger Yngve Gustafsson, som efter sin sista säsong i HHC 10/11 valde att trappa ner satsningen till en mer lagom nivå.

– Man vill ha kvar tugget i omklädningsrummet och läxa upp smågrabbarna lite. Dagens ungdomar vet du, hopplöst... (skratt)

Hur var det att gå från division 1 till division 3?

– Första säsongen så visste jag inte hur det var att ha folk borta, då var det bara att bita i och acceptera läget. Nu har man lärt sig att alla inte är lika bra och har olika förutsättningar och kan ställa krav efter det.

Trots en hel del pusslande med spelare som har familj eller jobbar på annan ort så lyckades Lindefallet ta sig till Alltrean. Där väntar på papperet tuffare motstånd än i grundserien, men då division 3 Gävleborg varit bättre än på flera år behöver inte omställningen bli alltför stor.

– Jag hoppas vi står oss skapligt här i Hälsingland så att dalalagen inte tror att det kommer gå lätt. Vi har en grundstomme med rutinerade spelare och även många skolade yngre spelare från HHC, så det finns potential i vårt lag att lyckas bra, säger Yngve Gustafsson.

Hur kul ska det bli att starta en ny serie?

– Det kommer bli roligt att få spänna musklerna och se vad vi går för. Vi har lite slutspelskänsla med oss in i Alltrean eftersom vi fick kriga in i kaklet för att ta oss dit. Det kommer bli nyttigt nu.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons