Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs IS lägger ner a-laget

/
  • För första gången sedan starten 1939 står Bollnäs IS utan a-lagsverksamhet.
  • Magnus Svedberg, ordförande i Bollnäs IS.

Här är tunga beskedet för ishockeyn i Bollnäs.
Bollnäs IS lägger ner sin a-lagsverksamhet – för första gången sedan grundandet 1939.
– Det har nog aldrig någonsin hänt, säger ordförande Magnus Svedberg.

Annons

De senaste åren har Bollnäs Ishockeysällskap kämpat på flera fronter. Ekonomin har varit hårt ansatt samtidigt som de sportsliga resultaten uteblivit, mycket på grund av spelar- och ledarbrist. Till hösten skulle klubben ha spelat i division 3 Gävleborg B som motsvarar forna division 4.

Men nu är det klart att Bollnäs IS lägger ner a-lagsverksamheten. Under onsdagen nåddes Helahälsingland.se av uppgifterna som bekräftas av klubbens ordförande Magnus Svedberg.

– Det är korrekt uppfattat. Vi har gått ut med information till våra lagledare och materialaren vi hade förra säsongen. Vi kommer också boka ett möte med spelarna till veckan, säger han.

Enligt Magnus Svedberg togs styrelsebeslutet redan för några veckor sedan. Det tuffa beslutet bottnar ännu en gång i spelar- och personalbrist. Redan förra säsongen saknade Bollnäs IS en legitimerad tränare och ofta var laget bara sju-åtta spelare på bortamatcherna.

– Det finns ingen i Bollnäs som vill jobba med a-laget. Vi har letat och letat under flera månaders tid, men det är ingen som vill hålla i verksamheten. Därför kommer vi att erbjuda de spelare som vill och har nivån att gå till Alfta, säger Magnus Svedberg.

Hur länge sedan är det BIS inte hade ett a-lag?

– Det har aldrig någonsin hänt, tror jag.

Hur känns det att ta ett sådant här beslut för första gången i klubbens historia?

– Det är otroligt tråkigt. Katastrofdåligt, jag tycker inte om det. Jag blev ordförande i fjol och fick driva en a-lagsverksamhet som gick dåligt och sedan i sin tur ta beslutet att lägga ned. Det är jättetungt. Vi hade verkligen velat ha ett a-lag.

Men trots att styrelsebeslutet är taget har Magnus Svedberg inte till hundra procent gett upp hoppet om att ha ett a-lag till hösten. Men då behöver han hjälp från spelarna, menar han.

– Vill spelarna ha ett lag kan de också hjälpa till med de kontakter som de har. Det går fortfarande att starta ett lag i augusti, så det är inte för sent.

Samtidigt är Magnus Svedberg frågande till om staden Bollnäs har ett genuint intresse för den lokala ishockeyn.

– Om det kommer 20-25 betalande på en match, vill Bollnäs ha ett a-lag då? Det handlar väl om resultat och division 3 kanske inte är så hett, men både media och folket i Bollnäs måste ställa upp så att föreningen har råd att driva ett a-lag.

Bollnäs IS kommer nu att satsa hårt på ungdomsverksamheten som består av cirka 150 spelare, där U16 är den äldsta gruppen.

– Många säger att BIS kommer falla nu, men jag tror på en långsiktig lösning där vi satsar på eget material. Det kommer kullar, som -01:orna och -02:orna, som gör att jag tror att vi har ett a-lag inom en tvåårsperiod.

Mer läsning

Annons