Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Årets motstånd är nog det tuffaste hittills"

/

På fredag startar hockeyns division 3. Sporten ringde upp tränarna i de tre hälsingelagen för att höra om läget inför premiären.

Annons

Håkan Hellgren, Alfta GIF:

Hur ser truppen ut? Några nyförvärv?

– Vi har två nya killar från Bollnäs, Rasmus Lundström och Joakim Jonsson. Vi har en stor trupp på pappret, men det är inte alla som är tillgängliga jämnt. Många jobbar i Stockholm eller på annan ord och har svårt att hinna hem till träningar och matcher.

Hur mår laget? Skador/sjukdomar?

– Som det ser ut nu så är det ingen som är skadad. Vi hade träning i går och då var alla hela och friska.

Vilken av era spelare tycker du man bör hålla ett extra öga på i år?

– Måste jag plocka ut en så är Daniel Rafner. Han har varit med i några år, men hade oturen att vara skadad i fjol. Kan han vara hel så är han en nyckelspelare. Sen har vi många yngre som också tagit flera steg i utvecklingen.

Vad har ni för mål med säsongen?

– Vi har pratat en del om det och vi vill väl helst blir topp tre och ta oss till Alltrean. Har inget aning om vilka lag vi möter, hur deras spel är, men det krävs att vi är skadefria.

Vem vinner serien?

– Lindefallet, om jag ska tippa någon. De har varit med i serien förut och har ett par bra killar från Hudiksvall.

Fredrik Danell, Lindefallet SK:

Hur ser truppen ut? Några nyförvärv?

– Vi har fått in ganska många nya. Elias Westerlind, Oskar Terneborg, Gustaf Dahlin och Erik Jonsson kommer alla från Hudiksvalls juniorer. Sen har vi Joakim Johansson Modin från Bollnäs, samt Daniel Kvarnvall som haft ett litet uppehåll. Det är dem jag kan komma på nu. (Även Kristoffer Eriksson, Bollnäs och David Lindgren, S/L har anslutit till truppen reds anm.) Det känns som att vi har det rätt så bra ställt på spelarsidan. Det är några som jobbar borta några, så ett par spelare till hade vi kanske önskat.

Hur mår laget? Skador/sjukdomar?

– Det ser bra ut inför premiären. Vi har någon borta men inte på grund av skador.

Vilken av era spelare tycker du man bör hålla ett extra öga på i år?

– Det finns så många att välja mellan, men en som kan vara kul att hålla ett extra öga på så är det just Elias Westerlind från Hudik. Det är en riktig lirare, en ny kille som kan bjuda på det lilla extra. Han kan göra en del oväntade grejer – på både gott och ont. En rolig spelare.

Vad har ni för mål med säsongen?

– Vi vill sluta i toppen på serien och ta oss vidare till alltrean.

Vem vinner serien?

– Det kommer bli rätt jämnt, men jag håller Alfta som en favorit. De kommer från division två och har fått behålla en hel del spelare. Alfta kommer bli en svår nöt att knäcka. Vi ska också vara med och fajtas om det, men vi lägger över favoritskapet på Alfta och så slår vi ur underläge.

Björn Rödin, Järvsö IK:

Hur ser truppen ut? Några nyförvärv?

– Vi har ganska många nya spelare, bland annat en tjeck (Martin Vasek) och en slovak (Martin Bauer). Sen har vi även fått en del killar från Hudik och Bollnäs. Det ser för en gång skulle rätt bra ut. Jag tror att vi kommer kunna ställa upp med fyra formationer mot Lindefallet. Det var länge sen, det har varit lite tunt.

Hur mår laget? Skador/sjukdomar?

– Det är ingen som är med på någon skadelista, det är väldigt positivt.

Vilken av era spelare tycker du man bör hålla ett extra öga på i år?

– Tjecken Martin Vasek ser väldigt vass ut. Jag har haft honom på fyra träningar sen han kom och han har ett fruktansvärt handledsskott. Den andra killen (Bauer) är också jättebra.

Vad har ni för mål med säsongen?

– Vårt mål är att försöka vara bland de tre bästa och få åka till Dalarna och spela alltrean. Men det kommer bli väldigt tufft, årets motstånd är nog det tuffaste hittills. Alfta åkte ner från tvåan och Lindefallet vann serien överlägset i fjol. Även Skutskär har fått bra spelare och tagit sig upp från 3B.

Vem vinner serien?

– Topplagen tror jag blir Lindefallet och Alfta. Förhoppningsvis kommer Järvsö på tredje plats, men det kommer bli jättetufft.

Mer läsning

Annons