Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre utländska spelare ansluter till S/L

För en vecka sedan berättade IFK Ore att de drar sig ur HockeyTvåan. Nu hamnar tre av dalalagets tilltänkta spelare i stället i Söderhamn/Ljusne.
– Ja, det är lite den enes död den andres bröd i det här fallet, säger S/L-tränaren Erik Sjödin.

Annons

De tre spelarna som aldrig hann ansluta till Ore dyker nu i stället upp i Ljusne inom den närmsta veckan.

– Bra att det ordnade sig för dem. Vi är glada att kunna ta hand om dem i stället, säger Sjödin.

S/L som tappat spets på anfallssidan kan nu fylla på med den 21-årige schweizaren Rouven Renggli från det schweiziska division 3-laget Argovia Stars. Renggli beskrivs som en hårt arbetande forward som gillar att gå på mål.

– Det börjar bli fullt även på forwardssidan nu, dessutom har vi försvarsspelare som kan spela forwards också, säger Sjödin.

Men förutom Renggli så är det backbesättningen som förstärks ytterligare genom den 21-årige kanadensaren Nick MacMillan, en skridskoskicklig högerback som inte lägger fingrarna emellan i det fysiska spelet och har ett bra skott. McMillan var förra säsongen kapten i Almaguin Spartans i den nordamerikanska juniorligan GMHL.

McMillans assisterande kapten från Almaguin heter Thomas Hamilton, och även han kommer i höst att ikläda sig S/L-tröjan. Också han en hårt arbetande och fysisk back. Tränaren Erik Sjödin har nu nio backar att tillgå i truppen, något som inte alls behöver vara negativt, enligt honom själv.

– Nej, en bra konkurrenssituation kan vara positivt och vi riskerar inte att bli kort om folk på försvarssidan, säger Sjödin och kommenterar backförvärven:

– Vi har fått väldigt goda referenser från de här två spelarna från tidigare lagkamrater så det känns bra.

Läs också: Lokal prägel på nytt S/L ska locka högre intresse

Mer läsning

Annons