Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stilig hemmadebut av Backlund

/

Per Backlund gjorde hemmadebut med nya klubben.
Efter tre poäng och en stark arbetsinsats var han en högst bidragande orsak till Söderhamn/Ljusnes seger mot Hofors.
– Det känns jättebra med tre poäng, säger han.

Annons

Per Backlund fick en flygande start med sitt nya lag inför 367 åskådare i Ljusne ishall. Målmässigt följdes lagen åt genom nästan hela matchen. Avgörandet kom när ett annat nyförvärv, Marcus Larsson från Sundsvall Hockey J20, satte dit 4–3 med knappt tio minuter kvar av den sista perioden.

– Jag tycker grabbarna krigade på bra, säger Per Backlund.

– Men det var segt i början. Det var länge sedan jag spelade och jag är nog långsammast i serien. Men snart så hoppas jag att det ska bli bättre.

Läs mer: Släkten värst för S/L när förre poängkungen hade show

Backlund var ändå inblandad i mycket framåt och med sin enorma räckvid var han svår att komma åt för motståndarbackarna. Tillsammans med Oscar Wiklander (ett mål och en assist) och Jesper Gustavsson (ett mål och två assist) som ytterforwards bildade han matchens bästa formation.

– De är superbra både Oscar och Jesper och backarna. De gjorde det lätt för mig och jag kan stå där i mitten och vänta.

I början av tredje gav Wiklander S/L för första gången ledningen i matchen. Men glädjen varade, trots en hel del hemmachanser, inte länge när Hofors Mattias Jansson sköt sitt andra mål för kvällen.

– Vi hade ett ganska bra tryck och kände att om vi bara körde på skulle det komma ett till också. Och det gjorde det också, säger Backlund.

I början av januari flyttade 26-åringen, med Örnsköldsviks SK som moderklubb, till Söderhamn efter några års uppehåll från ishockeyn.

– Jag höll uppe medan jag pluggade och sedan jobbade jag i Sollefteå ett halvår. Men nu är jag i gång i gen, säger han.

Varför blev det S/L?

– Det var en kollega på jobbet som tipsade mig om laget och då ringde jag till Erik (Sjödin, tränare). Och han nappade direkt.

Läs mer: S/L:s kulturbärare ska visa vägen

Avgörandet kom när Hofors drog på sig en utvisning med bara någon minut kvar att spela. Då kunde S/L enkelt och rutinerat hålla i pucken under den resterande matchtiden.

– Vi visade en bra attityd och karaktär i den sista perioden. Det var ingen vidare struktur på spelet, men med hårt jobb hela vägen säger Erik Sjödin.

– Sedan borde kanske det ha varit lite bättre siffror. Vi skapade fruktansvärt med chanser på slutet, men deras målvakt var mycket duktig.

Vad säger du om Per Backlunds hemmadebut?

– Han gjorde en gedigen insats. Det syns att det finns massor av hockey i sig och det kommer mer också.

Läs mer: Resultat och tabell i Hockeytvåan

Mer läsning

Annons