Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så är läget i Söderhamn/Ljusne inför säsongen

/

Stor omsättning på spelare och det är ingen tvekan om att det pågår en föryngringsprocess i Söderhamns Ljusne inför säsongen.
Samtidigt satsar klubben på att värva med lokal prägel.
– Vi har tänkt lokalt, dels för att försöka öka intresset hos publiken och sponsorer, säger lagets tränare Erik Sjödin.

Annons

Tittar man på fjolårssäsongens poängproduktion så har Söderhamn Ljusne så är det tunga spelartapp som S/L får leva med inför säsongen.

– Vi tappar spets, men fyller på med bredd kan man säga. Det är några som ska få kliva fram nu. Bland annat våra egna spelare som till exempel Jesper Gustavsson och Gustav Larsson som jag tror kan fylla ut rollerna bra, förklarar Erik Sjödin.

Med förlusten av forwardsduon Liam Lindström och Robin Lindqvist så är det sammanlagt (31+22) 53 poäng som ska ersättas från 2014/15.

– Dom har varit hos oss i fem-sex år och bidragit med otroligt mycket för oss och varit tongivande, säger S/L-tränaren Erik Sjödin och utvecklar:

– Men, någonstans måste föryngringen ske och vi känner att det är läge nu, säger han.

Försvinner på forwardssidan gör också kanadensaren Dillon Loomer (18 poäng förra säsongen) vars kontrakt löpte ut vid säsongsslutet, samt Kim Westin som under hösten kommer att spela för Hudiksvalls J20-lag.

Ett slagkraftigt nygammalt förvärv blir däremot forwarden Jesper Paepke, Hudiksvalls HC – som under kommande säsong spelar bara i S/L.

Paepke, som förra säsongen spelade i Hudiksvalls HC, och har gott om rutin från division 1.

– Ja, han är vår spelare nu. En bra kille med en enorm träningsvilja och hans kommer med sin erfarenhet att bidra med väldigt mycket, säger Sjödin.

Bredvid Paepke så kan "hemvändaren" Markus Persson bli årets intressantaste nyförvärv. 19-årige Persson som är fostrad i Söderhamns IK, gör debut i S/L-tröjan och är en spelare som tränaren Sjödin tror mycket på.

Precis som Paepke med rutin från division 1-spel under förra säsongen – i Sollefteå.

– En powerforward, otroligt vältränad som jag tror kommer att tillföra mycket energi i laget, kommenterar Erik Sjödin.

Även på backsidan tappar S/L ett tungt namn, slovaken Peter Travnicek, som var lagets poängbäste back ifjol (23 poäng).

Där fylls det dock på med flera nya namn som ska axla slovakens mantel – flera med lokal anknytning.

En av dem är Ljusnefostrade Marcus Larsson, 20 år, som närmast kommer från spel i Sundsvalls J20. Han beskrivs av Sjödin beskrivs som en viktig boxplayspelare.

– En stor potential i det offensiva spelet. Den spelartypen som inte heller tvekar att täcka skott, säger han.

Ett möjligt kommande backpar kan bli Anton Norman och Ludwig Fredlund bägge fostrade i Hudiksvall, med Kovland och Teg i division 1 som senaste klubbadresser.

Två spelare som kombinerar varandra, enligt Sjödin:

– Anton är en stor fysisk back på omkring 100 kilo och två meter, han kan fungera bra ihop med Ludwig som är en mer av en spelande back.

Försvarssidan kompletteras med den ryske 25-åringen Alexander Polischuk, som förra säsongen spelade i seriekonkurrenten IFK Ore.

Trots att isen redan ligger i Ljusne ishall väljer Sjödin att vänta med ispremiären till slutet av augusti.

– Vi väljer att vänta några veckor till så att alla ska vara riktigt sugna, säger Erik Sjödin.

Mer läsning

Annons