Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S/L utan fokus och skärpa: "Vi slarvar bort första perioden"

/

Söderhamn/Ljusne hamnade i tidig uppförsbacke mot Sandviken.
Då kom också lagets andra raka förlust.
– Vi slarvar bort första perioden och sedan är vi aldrig nära, säger tränaren Erik Sjödin.

Annons

Det går aldrig att slappna av eller tappa fokus på en hockeyrink. S/L blev ett exempel på det i tisdagens möte borta med Sandviken.

När pucken släpptes var S/L-spelarna fortfarande kvar i omklädningsrummet, och då rann matchen snabbt dem ur händerna.

LÄS MER: "Han gör en magisk match"

– Första perioden var det ingenting som gick rätt för oss, vi slarvar bort tio minuter i början där vi inte alls är med. Det var skridskostrul och utrustningsstrul och vi ger bort perioden. Ingen får godkänt, säger Erik Sjödin som fick se en uppryckning från den bottennivån i andra perioden.

– Vi visar lite mer och har lite mer inställning. Men de fick några flytmål och vi kommer inte till. I ärlighetens var vi aldrig nära att gå ikapp.

Vid ställningen 6–2 för Sandviken inför den tredje så spottade S/L upp sig men kom aldrig närmare och i stället får laget försöka skaka av sig den här insatsen och fokusera om inför fredagens hemmamatch mot serieledaren Malung. Förhoppningsvis inför en manstark publik i Ljusneborg.

LÄS MER: S/L:s svit bröts

– Det är jättebra kring hockeyn nu i Ljusne, alla drar åt samma håll och bra tryck och vi som lag gör bra saker stundtals. Vi är ändå 12 nya spelare i laget så det blir tydligare när det dippar. Andra lag som har spelat ihop längre har inte lika djupa dalar som oss, säger Erik Sjödin, som poängterar att det inte är nu som S/L ska vara ett färdigt lag.

– Det gäller att hålla en anständig nivå och höja lägstanivån nu så kan vi sikta på att vara riktigt bra framåt februari. Vi ska ju spela play-off då, allt annat ett misslyckande.

TABELL: Så ligger S/L till i hockeytvåan

Mer läsning

Annons