Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S/L:s kulturbärare ska visa vägen

/

Många spelare har kommit och gått – men Carl-Johan Ericson finns kvar.
Kaptenen kommer att spela en viktig roll i årets upplaga av Söderhamn/Ljusne.
– Vi ska vara med och kriga i toppen, säger han.

Annons

Carl-Johan Ericson kom från Oppala inför säsongen 2012/13 och går nu in på sin fjärde säsong med Ljusneklubben. Och 29-åringen från Gävle har blivit en viktig kulturbärare i ett lag med en stor spelaromsättning i truppen den senaste tiden.

– Jag trivdes bra med grabbarna förra säsongen och det var inte så mycket tänka på. De största funderingarna var om jag skulle fortsätta att spela ishockey och gjorde jag det blir det i Ljusne.

Carl-Johan Ericson är en av spelarna som pendlar till träningar och matcher. Men det är betydligt färre än för bara några år sedan.

– Första året jag spelade här var vi 12-13 stycken som åkte från Gävle. Nu är det bara jag, Jesper Åhlén Hedenström, Garrett Kosowan (ny målvakt från Hofors) samt Daniel Norling (skadad under försäsongen).

S/L har spetsat truppen med importer från bland annat Ryssland, Kanada, Slovakien och Schweiz. Det senaste tillskottet är 21-årige Giovanni Foschia som gjorde sin första träning i måndags. Trots att det är många nya ansikten finns en stark tilltro på laget inför säsongen, menar Carl-Johan Ericson.

– Det är mycket engelska i omklädningsrummet. Men det funkar det också. Det är bra grabbar som kommit. Och vi har ändå kvar stommen med bland annat Jesper Gustavsson, Kim Vestin och Hampus Malm plus några hemvändare.

Känner ni er redo?

– Absolut, det ska bli kul att det drag i gång. Det är en lång försäsong i tvåan. Vi går oftast på is i slutet av augusti och sedan är det nästan två månader innan serien startar.

Förra säsongen slutade S/L femma i grundserien. Först ut i premiären på fredagskvällen är en gammal bekantskap i kvalmotståndaren Oppala från Gävle.

– Det är alltid roligt att möta Oppala och det brukar bli bra matcher. Serien ser intressant ut med många bra lag. Valbo är alltid starka och Falun brukar vara bra, säger Ericson.

Vad kan vi förvänta oss av S/L den här säsongen?

– Jag tycker att vi ska vara med i toppen och kriga. Vi är inte sämre än i fjol.

Mer läsning

Annons