Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S/L ett stolpskott från poäng mot bottenlaget

/
  • Konstiga beslut i försvarsspelet från S/L straffade sig mot Falu IF.

Förlustsviten utökades ytterligare för Söderhamn/Ljusne på tisdagskvällen när laget bortaföll mot Falu IF. Det trots en stark upphämtning på slutet där S/L bara var ett stolpskott från en säkrad poäng.
– Vi tar konstiga beslut, säger tränaren Erik Sjödin.

Annons

Efter en stark period då laget tog fyra raka segrar är läget nu det rakt motsatta för Söderhamn/Ljusne i hockeytvåan. Tisdagens förlusten mot Falu IF var just den fjärde raka, och laget släpper nu rejält på avståndet ned till strecket. Falu IF har dessutom tre matcher mindre spelade.

Matchen präglades av starkt anfallsspel från båda lagen. Desto sämre var det i egen zon, framför allt för S/L som också tog många utvisningar.

– Vi ger bort alldeles för enkla mål, och det håller inte på den här nivån. Vi tar för många konstiga beslut och sätter oss själva i svåra situationer. Men jag är inte tillfreds med fördelningen på utvisningarna. Jag är inte van vid ett lag som faller så lätt, säger tränaren Erik Sjödin.

S/L reducerade till 3–4 genom Marcus Persson med tre minuter kvar av den andra perioden och såg då ut att få ett bra läge inför tredje. Men bara sekunderna senare kom tunga 3–5.

Den tredje perioden hade precis börjat när Falu IF ökade på ytterligare en gång. S/L hade dock inte gett sig riktigt än. Carl-Johan Ericson, en av de bättre i laget för kvällen, reducerade till 4–6 och med knappa sex minuter kvar satte skyttekungen Jesper Gustavsson sitt tolfte mål för säsongen till 5–6.

S/L gjorde en forcering på slutet men fick till slut lämna Lugnets Ishall utan poäng.

– Det var jättenära. Vi fick en tekning i deras zon med sju sekunder kvar. Pucken tog sedan i stolpen men ville inte in, säger Erik Sjödin.

– Nu får vi ett litet uppehåll, och då ska vi träna en hel del på vårt försvarsspel där vi måste bli bättre.

SE ÄVEN: Så ser tabellen ut

Mer läsning

Annons