Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rutinerad återvändare i målet när Söderhamn/Ljusne körde över Oppala

Målfyrverkeri framåt och bara ett insläppt mål.
Söderhamn/Ljusne körde över Oppala på hemmaplan. Och man gjorde det med en rutinerad återvändare i målet.
– Han håller en annan nivå, säger tränaren Erik Sjödin om Johan Larsson som gjorde comeback efter ett speluppehåll och flera säsonger i HHC.

Annons

Säsongen 2008-2009 kom Johan Larsson till Hudik Hockeys J18-lag från Söderhamn/Ljusne. Sedan dess har han spelat mängder av division 1-matcher.

Inför säsongen fick han dock inget nytt kontrakt med HHC, och fram till fredagens match mot Oppala har Larsson stått utan klubb.

Läs mer: Måltorka fällde S/L i streckmatchen

– Det var första matchen för honom med oss. Vi har Jonathan Aamot skadad fortfarande och ville säkra upp att vi har tre målvakter. När han fanns tillgänglig tackar man inte nej, vi vet precis vad vi får. Han har ju spelat på en annan nivå och har rutin, vilket syns i allt han gör på isen, säger Erik Sjödin, för kvällen en väldigt nöjd S/L-tränare.

Det var inte så konstigt att han var nöjd. S/L tryckte på stenhårt mot Oppala redan i första perioden. Per Backlunds 1–0-mål i powerplay blev periodens enda, men hemmalaget vann skotten med 15–6 och utdelningen skulle i stället komma i mittperioden.

Efter Oscar Wiklanders 2–0-mål satte Jesper Paepke och Giovanni Foschia två mål inom loppet av 26 sekunder och därmed var matchen avgjord.

5–0 inför sista perioden blev 7–1 när matchen var över och Johan Larssons enda insläppta puck kom i spel fyra mot fem.

– Det var proppen ur i kväll. Vi gjorde det som krävdes, vilket är hårt jobb och disciplin över hela banan. Allt från målvakt till forwards gjorde jobbet, säger Erik Sjödin som medger att hans lag var tämligen överlägset inte bara målmässigt, utan även spelmässigt.

– Det var inte särskilt oroligt någon gång.

Parallellt med S/L:s match spelade störste konkurrenten om den sista säkra platsen, Falun, hemma mot Valbo. Lite oväntat klarade femman Falun oavgjort hemma mot serieledaren, men fick se sig slaget i förlängningen. Därmed tog S/L in två poäng och är nu sex pinnar bakom.

– Men vi måste göra vårt jobb och vinna matcherna som är kvar. Sedan kan man alltid hoppas på att få lite hjälp någonstans, men det är inget vi fokuserar på. Spelar vi som vi gjort stundtals under säsongen så kan vi vinna mot alla lag, säger Erik Sjödin.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons