Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust i förlängningen för Söderhamn/Ljusne

/
  • Söderhamn/Ljusne missade chansen att få med sig extrapoängen från matchen. Det kan stå sig dyrt.

Trots fördel av 4-mot-3-spel i förlängningen lyckades inte Söderhamn/Ljusne ta extrapoängen borta mot Falu IF. I och med förlusten riskerar nu laget att behöva kvala för sin överlevnad i HockeyTvåan.

Annons

Två gånger lyckades hälsingarna komma tillbaka från underläge i den på förhand enormt viktiga bortamatchen mot Falu IF. En tidig ledning, redan efter 3:42, följdes upp av två Falu-mål i den andra perioden. Men Söderhamn/Ljusne visade vilja och lyckades göra 2–2 innan pausen.

– Vi kör på med vårt spel och visar karaktär. Vi ville verkligen vinna matchen, det tycker jag märks tydligt. Grabbarna spelade bra och förtjänade en seger, säger Söderhamn/Ljusnes tränare Erik Sjödin.

Hemmalagets Viktor Westin sköt in 3–2-målet efter 53:26 i den tredje perioden. Men tre minuter senare kvitterade Giovanni Foschia för gästerna. Hans andra mål för kvällen innebar förlängning.

– Vi ger oss själva chansen att åka hem med extrapoängen i och med att vi två gånger under matchen visar styrka och hämtar upp underlägen. Giovanni var lysande för oss i dag, och pushade grabbarna att kämpa vidare. Dessutom har vi power play direkt i förlängningen, men de kommer på en snabb spelvändning och trycker in 4–3. Det är riktigt trist, säger Erik Sjödin.

Förlusten resulterar nu i en nervös väntan för laget, som tvingas förlita sig på att andra lags resultat för att få stanna kvar i HockeyTvåan. I värsta fall väntar kvalspel.

– Vi tränar på som vanligt, och är mentalt förberedda för det värsta, säger Erik Sjödin.

Mer läsning

Annons