Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elitseriemeriterad duo tar över som tränare för S/L: "En fantastisk bra lösning"

/

Här är Söderhamn/Ljusnes nya tränarduo.
Tidigare elitseriespelarna Magnus Nilsson och Johannes Westring ska leda division 2-klubben nästa säsong
– Nu tar vi steg framåt och det känns jättebra, säger nyblivne sportchefen Erik Sjödin.

Annons

Det var en ganska snabb process efter att säsongen tog slut när Söderhamn/Ljusne presenterade sitt nya tränarpar. Och det är av många två välkända tränare som presenterades. Magnus Nilsson avslutade nyligen en 20 år lång och framgångsrik hockeykarriär som innehöll bland annat 369 matcher i SHL med Malmö, Luleå och Timrå, landskamper för Tre Kronor och två säsonger i Nordamerika.

Han rundade av det med fem och en halv säsong med Hudiksvalls HC.

Men nu får han alltså ett jobb av ny dignitet.

– Det känns jätteskönt. Det kommer att bli en fantastisk bra lösning. Jag har haft Magnus som spelar och vet hur ambitiös han var med träning, kost och sömn. Han har också ambitioner att träna lag högre upp i seriesystemet, säger Erik Sjödin.

Nilsson delar uppdraget med Johannes Westring, som spelat med S/L under de senaste fyra säsongerna. Men även han har meriter från spel i elitserien, men främst från allsvenskan med Sundsvall Hockey.

Kontraktet är skrivet på ett år. Båda lägger också skridskorna på hyllan för att enbart fokusera på tränaruppdraget.

Vad kan de båda tillföra till S/L?

– Det blir två nya röster som har samlat på sig mängder med rutin genom åren. En som har mer fokus på backarna och en på forwards. Och det känns förstås väldigt tryggt.

Den betyder att Erik Sjödin kliver av som tränare efter tre år för att stället koncentrera sig på rollen som sportchef i klubben.

– Nu gäller det att först och främst fixa truppen. Grunden är att behålla stommen med egna spelare och bygga vidare på det. Vi var inte nöjda med förra säsongen. Nu tar vi steg framåt och det känns jättebra.

S/L ligger också i startgroparna för att starta ett J20-lag.

– Vi börjar med att köra en tryout för att kolla av intresset. Ambitionen är att ha ett lag till vintern. Men vi måste vara realistiska också, säger Erik Sjödin.

Mer läsning

Annons