Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västilä straffhjälte mot Ö-vik – se det avgörande målet här

7–1 senast – jämnare nu. Men än en gång har Hudiksvall besegrat Örnsköldsvik under hockeyns försäsong. På torsdagen fick ångermanlänningarna se sig slagna på sin egen hemmaplan med 2–1 – efter straffar.

Annons

Stor matchvinnare den här gången för HHC blev Marcus Västilä som iklädde sig rollen som hjälte två gånger om under matchen. Först kvitterade han till 1–1 med mindre än sex minuter kvar av tredje perioden när han hittade rätt bakom förre HHC-målvakten Johan Kallio.

Matchen gick sedan till en mållös förlängning – och när allting stod på sin spets i straffläggningen höll sig Västilä framme igen och satte pucken med en tunnel på Kallio.

Överlag var det annars ingen särskilt välspelad match – men betydligt jämnare än när lagen möttes senast för lite mer än två veckor sedan. Den gången vann HHC med hela 7–1.

– Den här gången mötte vi också ett bättre lag än nere i Söderhamn och jag är riktigt nöjd med det vi presterade i första perioden, säger HHC-tränaren Lars Lövblom till klubbens hemsida.

LÄS OCKSÅ: Tryout-spelaren hoppas på kontrakt med HHC: "Dags att ta ett steg framåt"

– Men vi är fortfarande lite för slarviga i passningsspelet. Det blir ofta att vi söker en lång passning och då får vi också ett för långt lag. Det där är något som vi måste jobba på, konstaterade han.

Marcus Västilä.

Matchen innehöll en hel drös med utvisningar – inte minst för gästerna från Hudiksvall. Ö-viks enda mål kom också i powerplay.

LÄS OCKSÅ: Hälsinglands hetaste hockeytalanger trivs i Skellefteå: "Det är fullt ös, man lever sitt drömliv"

– Tyvärr drar vi på oss lite för många utvisningar, men det var ändå positivt hur vi klarade av spelet i box play och dessutom gjorde Anton Hedberg en bra match i målet.

Hedberg klev även han fram i straffläggningen och nöp samtliga tre försök från hemmalaget. Den sista räddningen kan ni se i videon längre upp i artikeln – liksom Västiläs lyckade straff.

Mer läsning