Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två spelare förlänger med HHC: "Det känns mycket bra"

/

Det börjar röra på sig i HHC.
Under onsdagen förlängde två spelare – Marcus Åkerlund och Emil Broed – sina kontrakt.
– Marcus är ytterligare en spelare som vi vill säkra upp på 2 år som kommer ingå i stommen. Emil har mognat mycket som både person och hockeyspelare det senaste året, säger Alf Nordh i ett pressmeddelande.

Annons

Efter att flera spelare valt att lämna Hudiksvalls HC efter den gångna säsongen, som slutade med turbulens och missat play off mot Hockeyallsvenskan, börjar spelare nu att skriva på för klubben.

Tidigare under veckan skrev backen Anders Danielsson på ett nytt tvåårskontrakt, och under onsdagen kritade ytterligare två spelare på nya kontrakt.

Forwarden Marcus Åkerlund, med Lindefallets SK som moderklubb, har förlängt sitt kontrakt över de två kommande säsongerna.

– Marcus är ytterligare en spelare som vi vill säkra upp på 2 år som kommer ingå i stommen. "Åke" är lojalitet personifierad och går till jobbet varje dag utan att klaga och ger 100%. Hans kämpaglöd är imponerande och köper sin roll alla dagar i veckan, säger Alf Nordh, ordförande sportgruppen & t.f. sportchef A-lag, i ett pressmeddelande.

Läs mer: Här är den tredje spelaren att skriva på för HHC: "Ingår i stommen vi vill bygga vidare på"

Åkerlund har gjort över 270 matcher i HHC:s a-lag, och det kommer alltså bli ännu fler vad det lider.

– Jättekul att HHC även ville ha med mig så tidigt. Och jag ser verkligen framemot den nya sportsliga organisationen. Kul att HHC ville ha så tidigt, tydligare med ny sportslig organisation. Det känns mycket bra, säger Marcus Åkerlund i samma pressmeddelande.

Den andre spelaren som förlängde sitt kontrakt under onsdagen var 18-årige forwarden Emil Broed som därmed kommer gå in på sin tredje säsong i HHC-tröjan.

– Emil har mognat mycket som både person och hockeyspelare det senaste året och har haft en fantastisk utveckling på kort tid. Det skall bli mycket intressant att fortsätta följa hans utveckling, säger Alf Nordh i ett pressmeddelande.

Broed hann under förra säsongen med att representera HHC:s J20-lag, A-lag samt Lindefallet i division 3 och Fagersta i division 2.

– Det var ett ganska enkel val eftersom jag trivs bra i både klubben och stan när jag fick erbjudandet. Dessutom har jag ett år kvar i skolan. Framförallt har jag blivit lugnare denna säsongen, mycket tack vare att jag har fått spela i A-laget där jag har lärt mig massor och fick förtroende av tränaren, säger Emil Broed.

Läs mer: Kanadensarna vänder hem – ytterligare fyra spelare lämnar HHC

Mer läsning

Annons